Aan de slag met Discipelschap

Een flitsende, creatieve, muzikale training rondom het volgen van Jezus

Veel christelijke jongeren stellen zichzelf de vraag hoe ze hun geloof zichtbaar kunnen maken in hun directe leefomgeving: wat merkt een klasgenoot, buurjongen of buurvrouw, collega of vriend ervan dat ik bij Jezus hoor? Welke keuzes maak ik en wat laat ik horen en zien van het Evangelie?

Percussieworkshop

De muzikale percussieworkshop/training Aan de slag met Discipelschap laat groepen (jongeren) op een creatieve manier nadenken over hoe je als christen hét verschil maakt. Als je een discipel bent, ben en blijf je leerling van Jezus. In deze workshop/training van ca. 60 minuten (korter of langer in overleg), ga je samen - met andere christenen - nadenken over het afstemmen op elkaar en je omgeving, maar leer je ook hoe jij accenten legt.

Leerling zijn

Deze actieve workshop zet mensen letterlijk in beweging, laat de Bijbel spreken over wat Jezus zegt over volgeling zijn en laat deelnemers ervaren wat het is om leerling te zijn. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van diverse percussie-instrumenten. De workshop wordt verzorgd door Martin de Kock en Hans Borghuis, beiden werkzaam op Bijbelschool de Wittenberg in Zeist. Martin en Hans hebben ruime ervaring in het spreken voor, trainen van en (muzikaal) begeleiden van groepen. Zij zien ernaar uit om ook met uw/jouw catechesegroep, jeugdvereniging, jongerengroep, bijbelstudiegroep, gemeentegroeigroep etc. aan de slag te gaan.

De training wordt op locatie gegeven en kan worden aangepast aan de groep en de omstandigheden. De duur van de workshop kan variëren van 60 minuten tot 120 minuten of langer. In overleg kan de training ook worden uitgebreid zodat er bijvoorbeeld een complete jeugd- of jongerendienst mee gevuld kan worden, inclusief muziek etc. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Deze training is standaard opgezet rondom het thema Discipelschap. Het is echter ook mogelijk om een ander thema aan de training te koppelen waarbij de opzet hetzelfde blijft. Ook is het mogelijk om een Wittenberg-spreker te boeken voor dit thema of voor andere thema's. 

Ons aanbod

Wil je deze workshop organiseren met jouw jeugdvereniging, jongerengroep, catechesegroep, in een jongerendienst of in een hele andere setting? Wij bieden we je de mogelijkheid om de workshop gratis te boeken. Wij brengen hiervoor geen kosten in rekening. Een (sprekers)vergoeding of een gift voor het werk van de Wittenberg is uiteraard welkom!! Data en exacte invulling worden in overleg vastgesteld en afgestemd. Neem contact met ons op via borghuis@dewittenberg.nl of via 030-6924166 om de training te boeken.

De Wittenberg

Bijbelschool de Wittenberg is een leer- & leefgemeenschap die gespecialiseerd is in missionair gerichte opleidingen en cursussen, zoals Een Jaar WittenbergDiscipelschap in 80 dagenDiscipelschap in 20 weken (parttime variant)Acts 29, jij als volgeling van Jezus. Aansluitend op de workshop zal iets worden verteld over het aanbod van de Wittenberg. In overleg is het verzorgen van een workshop voor grote(re) groepen mogelijk.

Neem voor meer informatie over kosten en planning contact met ons op via borghuis@dewittenberg.nl


- Boek een Wittenbergspreker

- Nodig de Wittenberg uit voor een jongerendienst