Ervaringen cursisten

Wat zeggen eerdere cursisten?

Hester (PKN Barneveld): “Ik was al jarenlang aan het zoeken naar Gods wil voor mijn leven. De cursus heeft me geholpen om stap voor stap dat ta gaan ontdekken. De cursus heeft me geholpen om uit m’n comfortzone te stappen en in beweging gezet om actief aan de slag te gaan om te worden wie ik daadwerkelijk ben in Hem! Er was een open en vertrouwelijke sfeer, er werd echt naar elkaar omgegeven en het was supergezellig!”

Nicolet (PKN Barneveld): “De cursus is heel mooi opgezet: eerst terug naar de basis: de Zoon, de Vader en de Heilige Geest en je eigen identiteit, en van daaruit missionair zijn. Acts29 heeft me geleerd dat als je een goede discipel van Jezus wilt zijn, je eerst naar jezelf moet kijken om zo andere mensen naar Jezus te trekken. De coach is een rustpunt die altijd bereid is om naar je te luisteren. Door de cursus besef ik dat ik allereerst aan de slag mag gaan in mijn omgeving en in mijn kerkgemeenschap.”

Esther (GKV Bunschoten): “Ik heb veel geleerd van wie de Heilige Geest is en wat de gaven van de Geest inhouden. Dat heeft veel vooroordelen weggenomen. Daardoor heb ik meer verlangen gekregen naar de Heilige Geest en heb ik minder angst voor ‘evangelische zaken’ als tongentaal en gebedsgenezing. Ik heb een hele leerzame periode gehad. Het vuurtje is weer aangewakkerd!”

Mark (PKN Ede): “De cursus is voor mij een bijzondere periode geweest. Ik heb veel geleerd over God als Vader, Zoon en vooral als Heilige Geest. Die was een voor mij tot dan toe vrij onbekende God die ik steeds beter heb leren kennen. Ik heb geleerd hoe te luisteren naar de stille stem van God, over gaven van de Geest, de kracht van het gebed, lectio devina, etc. De Heilige Geest vult ons met de kenmerken van Jezus zodat wij steeds meer op Hem gaan lijken. Dit is mijn grote verlangen. Ik heb hier ‘honger’ en ‘dorst’ naar. De Heilige Geest heeft gezorgd voor verandering in het leven van mij, mijn vrouw en mijn gezin. Nu, na de cursus, wil ik meer dan ooit het avontuur met God aangaan en mensen bemoedigen met het evangelie. In mijn gezin, op mijn werk, in de kerk, als vriend en in mijn nevenactiviteiten.”