Harmke

De Wittenberg heeft het voor elkaar gekregen om in een opleiding van 80 dagen 14 super leuke leerzame vakken te stoppen!

Harmke Lindenholz (28 jaar, geboren en getogen in Rouveen) was tot voor kort MC-verpleegkundige in het UMC in Utrecht. Om ‘Discipelschap in 80 Dagen’ te gaan doen heeft ze haar baan en huis opgezegd en is weer bij haar ouders in Rouveen gaan wonen.

‘Ik zocht verdieping in mijn geloofsleven, meer van God en Zijn woord leren en steviger in mijn geloof leren staan. Zodoende was ik al een tijdje op zoek naar een mogelijkheid om een Bijbelschool te volgen.’ Uiteindelijk werd het ‘Discipelschap in 80 Dagen’. 

‘Het is een super intensieve maar erg leerzame tijd. De Wittenberg heeft het voor elkaar gekregen om in een opleiding van 80 dagen 14 super leuke leerzame vakken te stoppen! Je krijgt veel nieuwe dingen te horen en alles is even interessant, maar dan zit je hoofd op een gegeven moment ook wel vol. Dan is het heerlijk om even in de omgeving van Zeist je hoofd leeg te fietsen. Ik heb er geen moment spijt van. Je leert ontzettend veel over God en Zijn woord en over jezelf. Eigenlijk spreken alle vakken me aan. Apologetiek helpt me in gesprekken met niet-gelovigen. De vakken oude en nieuwe testament geven verdie-ping in het bijbellezen. Het vak bijbelstudie geeft goede handvaten om bijbelstudies te leiden. Levensstijl en zingeving zetten je aan het denken over hoe je in het leven staat, waar je waarden en normen uit zijn ontstaan.

En zo kan ik nog wel even doorgaan… Geloofsleer vind ik wat minder, dat is taaiere stof, maar zelfs dan is het nog wel interessant. In het begin moest ik  wel wennen, want overal, werkelijk overal zijn mensen. Nu ben ik er aan gewend en vind ik het heerlijk dat er altijd wel iemand is waarmee je een filmpje kunt kijken, tafelvoetballen of gewoon ff gezellig kletsen. En het gebouw is natuurlijk super mooi. Brede trappen, prachtige ramen, houten vloeren en vooral… meerdere thuis-bioscopen! (lees digiborden :)) Voor nu richt ik me volledig op deze opleiding (ik wil er alles uit halen wat erin zit). Hierna hoop ik de stage bij Krusada op Bonaire te gaan doen. Verder denk ik eraan om volgend jaar een nieuwe studie te doen. Ik zou deze opleiding iedereen aan willen raden. Het verdiept je geloofsleven en je krijgt heel veel lessen mee voor het leven.’