Christian

Zelfs Peruviaanse straatjongeren kon ik aanspreken door mijn relatie met God!


Mijn naam is Christian van Elderen. Ik ben op 3 september 1996 geboren in Terneuzen. Momenteel woon ik met mijn ouders op Eemdijk. In het dagelijks leven werk ik als verkoper van trappen en vloeren en daarvoor studeerde ik Social Work (MWD) op de HU in Amersfoort. Helaas was dit een verkeerde studiekeuze, waardoor ik binnen 2 maanden ben gestopt.

Als kleine jongen noemde ik Jezus al m’n beste vriend

Met een vader als dominee kan je wel stellen dat ik gelovig opgevoed ben. Als kleine jongen noemde ik Jezus al m’n beste vriend, ik zei zelfs dat ik samen met Hem zou sterven. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik pas sinds een jaar kan zeggen dat ik echt een persoonlijke relatie met God heb gekregen, niet omdat God toen pas naar mij toe kwam, maar omdat ik zelf al die tijd veel te eigenwijs was om Hem op te zoeken. Geloven betekent voor mij dat ik mag leren om net zoals Jezus te leven. Dat mijn doen en laten door Hem geleid mag worden, maar dat er ook altijd ruimte is om fouten te maken. Ik ben opgegroeid in de gereformeerde kerk in Eemdijk, daar kom ik momenteel vrijwel niet meer. ‘Mijn’ kerk of gemeente heb ik nog niet echt gevonden, dat komt vanzelf nog wel.

Ik ben gaan zoeken naar een Bijbelschool om standvastig in het Woord te worden en om te leren hoe ik het evangelie kan delen

Toen ik afgelopen februari in Peru ben geweest om daar het project Voices4Peru te bezoeken, werd mij gevraagd of ik tijdens de jeugdgroep op zaterdagavond mijn getuigenis wilde delen. Hierop zei ik ja, maar ik wist eigenlijk totaal niet wat mijn getuigenis nu precies was, ik had nog nooit eerder voor een groep gestaan om te getuigen. Toch heb ik het gedaan en ze verteld hoe ik God heb leren kennen en wat een fantastische ervaring dat was. Een grote groep jongeren kwam naar voren om voor zich te laten bidden, ze wilden Jezus ontvangen in hun leven. Toen ik zag dat ik zelfs Peruviaanse straatjongeren kon aanspreken door mijn relatie met God wist ik het eigenlijk al: dit wil ik vaker doen. In Peru had ik een fantastische tijd en zodra ik thuis kwam ben ik gaan zoeken naar een Bijbelschool om standvastig in het Woord te worden en om te leren hoe ik het evangelie kan delen. Via een Bijbelschoolvergelijker ben ik op de Wittenberg uitgekomen, ik kon al snel langskomen om het gebouw eens te bekijken, kennis te maken met de organisatie en om te kijken wat de Wittenberg mij kan bieden. Mede dankzij een fijn ontvangst, maar ook dankzij een goede uitleg heb ik gekozen voor de opleiding Discipelschap in 80 Dagen.

 Ik heb gehoord dat de leefgemeenschap gevaarlijk is voor je huiswerk, het is namelijk veel te gezellig

Van een paar ‘ex-Wittenbergers’ heb ik al gehoord dat de leefgemeenschap gevaarlijk is voor je huiswerk, het is namelijk veel te gezellig. Ik ben heel benieuwd hoe mijn medeleerlingen zullen zijn en hoe het contact zal worden. Over de inhoud van de opleiding kan ik nog weinig zeggen, ik denk dat het een leuke uitdaging wordt om hier volledig in mee te gaan en hoop er veel uit te halen om mee te nemen naar mijn volgende uitdaging.

Wat ik na D80 precies ga doen weet ik nog niet. Dikke kans dat ik een tijd naar het buitenland ga om een stage te doen, misschien wel weer terug naar Peru.

Ik zie het ook zeker als optie om na D80 ofwel een volledig jaar Bijbelschool te gaan doen of om GPW te gaan studeren. Daar ga ik achter komen tijdens mijn tijd op de Wittenberg.