Irene

Ik had heel sterk het gevoel dat er nog veel meer te ontdekken is in Gods karakter. Daar wilde ik echt even op focussen en tijd voor apart zetten!

Ik ben Irene Westendorp (30), ik kom uit Nijkerk waar ik nu ongeveer 4 jaar woon. Toen ik daar ben gaan wonen heb ik me aangesloten bij de GKV. In deze kerk ben ik ook opgegroeid. Al een aantal jaren ben ik werkzaam als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis. Verder heb ik meerdere ervaringen in het buitenland gehad, o.a. met de organisatie Mercy Ships. 

Tijdens mijn werk als verpleegkundige voor Mercy Ships (9 maanden in Madagaskar) is bij mij meer en meer het verlangen gaan groeien om dieper in de bijbel te duiken en om aan de slag te gaan met onderwerpen die tot dan toe heel 'normaal' waren in mijn geloofsleven. Omdat ik de woorden en thema's van kinds af aan heb gehoord vind ik het soms best lastig om onder woorden te brengen waarom ik bijvoorbeeld geloof en wat nu écht belangrijk is. Ik had heel sterk het gevoel dat er nog veel meer te ontdekken is in Gods karakter. Daar wilde ik echt even op focussen en tijd voor apart zetten. Focus op waar het écht om gaat in het geloof en even buiten de comfortzone denken is verrijkend! 

Toen ik in Madagaskar werkte als verpleegkundige groeide bij mij het verlangen om dieper in de Bijbel te duiken.

Toen ik na ging denken over een cursus heb ik verschillende Bijbelscholen onder de loep genomen. Uiteindelijk ben ik bij Discipelschap in 80 Dagen uitgekomen omdat dit qua tijd het beste uitkwam. Ik wilde namelijk liefst zo vlot mogelijk na terugkomst uit Madagaskar door, want ik wist: anders komt het er niet van! Ik heb ook een tijdje over een DTS nagedacht, maar daarin was te veel keus waardoor ik niet kon kiezen. Ook vond ik het belangrijk om wel een Nederlandstalige cursus te volgen, omdat ik qua Engels niet zo vaardig ben dat ik makkelijk diepgaande gesprekken kan voeren.

De diversiteit in de lessen vind ik erg leuk. Van sommige lessen zou ik nog wel meer willen hebben, zoals bijvoorbeeld Oude- en Nieuwe Testament en Bidden. Dit laat mij nog meer zien van God. Het vak Levensstijl, waarin we leren om veel vragen te stellen is ook erg nuttig. Om zo na te denken over wat ik nu eigenlijk precies geloof, maar ook om op die manier meer open te staan voor het gesprek over een bepaalde vraag. Geen vraag is hierbij te gek. Dit was in het begin wel wat eng, omdat het voor m'n gevoel wel zaken op losse schroeven stelde.

Vakken als Oude en Nieuwe Testament en Bidden laten mij nog meer zien van God

Als student eet ik elke avond met alle andere studenten en Leefgemeenschappers. Dit maakt het studeren aan de Wittenberg erg gezellig! De andere studenten helpen mij ook om gedisciplineerd te zijn in het maken van opdrachten e.d. Zelf heb ik ervoor gekozen om in Nijkerk te overnachten - omdat ik me daar net weer thuis voelde na Madagaskar - maar de meeste studenten slapen op de Wittenberg. Ondanks dat ik thuis slaap voel ik me toch wel echt thuis en welkom.

Na Discipelschap in 80 Dagen ga ik verder met mijn werk als verpleegkundige. Dit heeft mijn hart. Ik hoop wel dat ik in de toekomst mijn baan kan combineren met bijvoorbeeld een of twee dagen vrijwilligerswerk. Er is namelijk veel nood in Nederland en in de rest van de wereld. Ik ben letterlijk en figuurlijk rijk gezegend en wil dit niet voor mezelf houden.

Het liefst zou ik nog graag een aantal maandjes langer les krijgen! :-) Maar ook zonder D80 weet ik zeker dat ik nog meer van God ga ontdekken en Hem beter ga leren kennen, waardoor ik nog enthousiaster word om voor Hem en mijn naaste te leven.