Jaike

Als elke tiener had ik wel eens twijfels maar toen kwam er een punt waarop ik besefte dat God echt bij mij is en ook altijd zal zijn!


Jaike Zijlstra (22) is geboren in België. Ze komt uit een Nederlands, christelijk gezin en heeft 5 broers en 1 zus die inmiddels allemaal getrouwd zijn. Hierdoor is Jaike de enige die nog thuis bij haar ouders in Kortenberg woont. Ze werkt in een kinderdagverblijf en in een buitenschoolse opvang maar ze neemt na de zomer een aantal maanden vrijaf om aan de Wittenberg de opleiding Discipelschap in 80 Dagen te gaan doen. 

Jaike: ‘Ik ben opgegroeid met het geloof. Als elke tiener had ik wel eens twijfels maar toen kwam er een punt in mijn leven waarop ik besefte dat God echt bij mij is en dat ook altijd zal zijn. Ik haal veel troost en vreugde uit mijn geloof en ik probeer dan ook om elke dag met God te leven’.

Ineens werd het me duidelijk, dit was wat ik moest doen.

‘Ik wilde graag verder leren in mijn geloof en toen zei mijn broer dat ik eens moest kijken of ik dat niet ook daadwerkelijk kon gaan doen. Daardoor ging ik het internet afzoeken naar wat voor mij het beste zou zijn. In eerste instantie dacht ik erover na om Een Jaar Wittenberg te doen, maar ik begon twijfels te krijgen of dit nu echt was wat ik wilde. Ik heb hier ook veel over gebeden. Maar toen viel mijn oog op een folder van de Wittenberg over de opleiding Discipelschap in 80 Dagen. Ineens werd het me duidelijk, dit was wat ik moest doen. Daarom heb ik besloten om me in te schrijven.’

Jaike heeft hoge verwachtingen over de opleiding: ‘Ik verwacht dat ik meer mag leren over mijn geloof en dat ik hierin mag groeien. Ik kijk ernaar uit om op de Wittenberg te mogen verblijven en veel mensen te leren kennen.

Na Discipelschap in 80 Dagen zal ik normaal terug aan het werk gaan. Als dat Gods plan is!’