Janneke

Discipelschap in 80 Dagen biedt me precies waar ik naar op zoek was!

Ik werd geboren in Groenekan (onder de rook van Utrecht) als jongste van acht. Na de HAVO ging ik naar Haarlem om Medische Beeldvorming en RadioTherapie (MBRT) te gaan studeren. Toen ik dit had afgerond ben ik gaan werken als röntgenlaborant. Eerst in Nederland, maar ik wilde meer voor anderen betekenen. Toen ik een vacature voor röntgenlaborant in Niger tegenkwam - en daarin bevestiging kreeg - ben ik daarnaartoe gegaan. Ik werkte de ochtenden, waarna ik de middagen vrij had voor evangelisatie, discipelschap en outreach. Die combinatie was soms weleens lastig, maar ook heel erg mooi en leerzaam. God is altijd al belangrijk geweest in mijn leven. Ik ben reformatorisch opgevoed - waar ik dankbaar voor ben - want daardoor heb ik nu de Bijbelkennis die ik anders niet had gehad. Toen ik Jezus echter leerde kennen als mijn Redder en Heer, is Hij nog veel meer voor mij gaan betekenen. In alle dingen van mijn dagelijks leven heb ik God nodig en krijg ik kracht uit mijn geloof. Het is zo mooi om te zien hoe God voor alle dingen zorgt als een liefdevolle Vader! Een dag zonder God, is een dag niet geleefd. 

 Hoe kan ik discipel van Jezus zijn in de Nederlandse cultuur?

Mijn gezondheid liet het niet toe om langer in Niger te dienen en dus moest ik terug naar Nederland. Dat had ik niet zo gepland en hier had ik me niet op voorbereid. Want ja, als je terugkomt in Nederland, wat dan? Hoe kan ik eigenlijk discipel van Jezus zijn in de Nederlandse cultuur? Iemand die mij begeleidde, raadde mij aan om naar de Wittenberg te gaan. Toen ik me daarin ging verdiepen, sprak dat me aan. Discipelschap in 80 Dagen biedt me precies waar ik naar op zoek was! In het afgelopen jaar heb ik ontdekt dat een getuigende levensstijl belangrijker voor mij is dan bijvoorbeeld goed kunnen evangeliseren op straat. Deze opleiding is juist gefocust op het praktische deel, hoe die missionaire levensstijl te ontwikkelen. Verder kan ik op dit moment ook wel een frisse wind in mijn geloofs- en gebedsleven gebruiken en ook daar is de opleiding op gericht. Dit vond ik een erg mooie combinatie! Verder kwam het mij wel gunstig uit dat Discipelschap in 80 Dagen niet een heel jaar in beslag neemt. Ik ben op zoek naar hoe ik hier mijn gaven en liefde kan inzetten tot uitbreiding van Gods Koninkrijk. Het is fijn om dat niet alleen te hoeven uitzoeken. Ik verwacht dat het volgen van D80 me zal helpen om mijn plek in Gods Koninkrijk hier in Nederland te vinden. Dat ik praktische handvaten krijg om mijn geloof in Nederland te leven en ik zie uit naar verdieping in mijn geloofsleven!

Het is zo fijn om andere gepassioneerde christenen om je heen te hebben die je prikkelen, bemoedigen, waarmee je kan lachen, bidden en huilen.

Ik zie er ook naar uit  om een graantje mee te gaan pikken van het Communityleven! Het is zo fijn om andere gepassioneerde christenen om je heen te hebben die je prikkelen, bemoedigen, waarmee je kan lachen, bidden en huilen. Door dat soort contacten wordt mijn batterij vaak weer opgeladen… dus de komende maanden verwacht ik dan ook een volle batterij :-). Hoewel... ik zie er ook wel een beetje tegenop om 'nee' te zeggen tegen de gezelligheid als dat nodig is.

 Degenen die weleens op de Wittenberg zijn geweest waren er positief over vanwege de goede sfeer die er heerst!

Mensen in mijn omgeving denken dat het goed is dat ik niet meteen in een baan duik, maar even een periode neem om aan te sterken en te reflecteren. Degenen die weleens op de Wittenberg zijn geweest waren er positief over vanwege de goede sfeer die er heerst! Hoe mijn toekomst er precies uit gaat zien, weet ik nog niet. Mijn plan is nu om een parttime baan te gaan zoeken op de radiotherapie of radiologie en daarnaast iets voor vluchtelingen te gaan betekenen. Het zou fijn zijn als ik een zegen voor hen kan zijn. Ze hebben vaak al zoveel meegemaakt en in Nederland hebben ze het ook niet bepaald makkelijk. Na meer dan een jaar in Niger te hebben geleefd, kan ik dat een beetje begrijpen.

Het zit 'm niet zozeer in de dingen die je doet, maar meer in wie je bent. Daar wil ik, met Gods hulp, aan blijven werken. Door Jezus beter te leren kennen en Zijn liefde uit te delen aan de mensen die God om me heen geeft.