Algemeen

Toekomst Wittenberg

Zoals wellicht bekend zijn we als Wittenberg bezig met vernieuwingen voor de toekomst. Concreet betekent dit voor nu dat er in het studiejaar 2019/2020 géén Een Jaar Wittenberg meer aangeboden zal worden. 

Vanaf studiejaar 2019/2020 zal er wel een korter traject worden aangeboden met een duur van 5 maanden.

Binnenkort meer informatie hierover!

* Bij vragen: info@dewittenberg.nl *

Introductie

Jij kunt hét verschil maken!

Wil jij meer uit je geloof halen? Wil je groeien in je geloof en van betekenis kunnen zijn voor je omgeving?
Doe Een Jaar Wittenberg (Bijbelschool) om te ontdekken wat er nu écht toe doet en bereid je grondig voor op de rest van je leven.

Jonge mensen kunnen van grote betekenis zijn voor de samenleving van vandaag en morgen. Wij geloven dat jij - als volgeling van Jezus - daadwerkelijk hét verschil kunt maken. Tijdens Een jaar Wittenberg zoeken we samen naar jouw plek en taak in Gods Koninkrijk.

Een jaar Wittenberg bestaat uit Bijbelse verdieping, missionaire toerusting en persoonlijke vorming. Naast de lessen zijn er regelmatig praktijkmomenten om de theorie te leren toepassen en ervaring op te doen.
Centraal staat ook de individuele coaching die je ontvangt, de mentorgroepen, de (zowel korte als lange) stages en natuurlijk ga je nieuwe vrienden maken en veel plezier en gezelligheid beleven.

Bijbelse verdieping

Je gelooft, maar ook wat je precies gelooft is belangrijk. Tijdens Een jaar Wittenberg leer je veel over het ontstaan, de inhoud en de uitleg van de Bijbel. Je leert bovendien om zelfstandig én met elkaar de Bijbel te lezen en dit toe te passen op je leven als christen.

Missionaire toerusting

Christenen hebben 'goed nieuws' voor iedereen. Maar hoe deel je dat goede nieuws nu uit? Je leert hoe je op een authentieke, respectvolle en inspirerende manier je geloof onder woorden kunt brengen.

Persoonlijke vorming

Wie ben je, welke specifieke gaven en talenten heb jij van God ontvangen? Welke plek neem je in binnen de kerk en de samenleving? Hoe geef je vorm aan een christelijke levensstijl? Welke kwaliteiten kun je verder ontwikkelen en wat zijn goede stappen op jouw weg door het leven? Je wordt hierbij gecoacht door je mentor.

De lessen van Bijbelschool Een Jaar Wittenberg worden op mbo- en hbo-niveau gegeven.

Community

Wie voor de Wittenberg kiest, komt in onze bruisende en levendige Community te wonen. De combinatie van leren en leven maakt Een jaar Wittenberg tot een unieke en onvergetelijke ervaring en geeft je studiejaar een belangrijke meerwaarde!