Sarah

 De Bijbel is zo mega interessant!

Alweer vier maanden zijn ze samen onderweg, de studenten van Een Jaar Wittenberg, jaargang 2015-2016. Eén van hen is Sarah Dijkhuis uit het Groningse Wagenborgen. Op haar blog (sarahshuisje.wordpress.com) doet ze regelmatig verslag van haar belevenissen op de Wittenberg. Na haar opleiding MBO detailhandel filiaalmanager besloot ze Een Jaar Wittenberg te gaan doen; mede ingegeven door haar interesse in ethiek, ontwikkelingswerk, mensen en de Bijbel.

Sarah: ‘Het volgen van deze opleiding is voor mij een bewuste keuze. Ik verlang namelijk naar meer verdieping in mijn geloof en ook naar het contact met andere jongeren die bewust met hun geloof bezig zijn’. In één van haar blogs lezen we: ‘Naarmate de tijd vordert kan ik steeds meer mijn draai vinden. Ik geniet van de lessen, de mensen en de spontane activiteiten. Wat een voorrecht is het om in dit gave gebouw te mogen wonen en lessen te volgen’ en in een blog van eind oktober schrijft ze: ‘’Wisten jullie dat…?’ en ‘heb je ooit gelezen in de Bijbel dat...?’ zijn zinnen waarmee ik elk weekend weer thuis kom. De Bijbel is zo mega interessant!En dan niet alleen de vier evangeliën maar het hele Nieuwe Testament en ook het Oude Testament met al die geschiedenisverhalen en profetieën. Zelfs de wetten zijn heel erg interessant!’.

Op de vraag of de Wittenberg haar tot nu toe heeft gebracht wat ze hoopte is haar antwoord: ‘Ja, en misschien nog wel meer! In elk geval op een andere manier dan vooraf gedacht. Je krijgt hier handvaten, een stevige grond onder je voeten. Duidelijkheid in wat ik geloof en in hoe ik geloof. Ik geniet van de mensen om me heen en heb betere gesprekken dan ooit tevoren. Niet alleen op de Wittenberg maar ook in mijn woonomgeving’.