Eline

Niks is mij tegengevallen, ik ben alleen maar enthousiaster geworden!


‘Ik ben Eline Lucas, sinds twee weken 21 jaar oud. Onlangs ben ik terugverhuisd naar mijn ouders in Amersfoort na een periode op mezelf te hebben gewoond. Ik ben geboren in Rotterdam maar heb het grootste gedeelte van mijn jeugd doorgebracht in Almere. Deze week heb ik mijn bachelor opleiding Ergotherapie afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarvoor heb ik de HAVO gevolgd aan de Gereformeerd Vrijgemaakte Guido de Bres. Momenteel werk ik in de bediening bij bruiloften en congressen en daarnaast bij de lunchroom Hart van Vathorst. Na Een Jaar Wittenberg hoop ik een baan te vinden in de ergotherapie.

Het geloof is verweven met mijn leven. Ik heb de reguliere catechisatie gevolgd en een jaar geleden belijdenis van mijn geloof afgelegd in de GKV in Amersfoort.  Dat God bestaat en dat Hij voor mij zorgt en van mij houdt, is iets dat voor mij heel erg mooi is maar tegelijk ook heel normaal. In mijn leven probeer ik dit uit te stralen naar de omgeving om mij heen. Ik probeer in een wereld vol pijn en verdriet een klein lichtje van Jezus te zijn. Ondanks dat ik het soms moeilijk vind om voor mijn geloof uit te komen, vind ik het prachtig om met ongelovigen te praten over God.

Ik probeer in een wereld vol pijn en verdriet een klein lichtje van Jezus te zijn


In het voorjaar kwam het besef dat ik bijna was afgestudeerd, maar nog geen plan had voor na de zomervakantie. Het idee dat ik dan klaar voor was om ergotherapeut te worden benauwde mij erg. Daarom zocht ik iets om een jaar lang te kunnen doen. Het is eigenlijk ‘toevallig dat ik bij de Wittenberg terecht ben gekomen.

Mijn beste vriendin wilde pedagogiek gaan studeren. Omdat dit een lotingstudie was, had zij de Wittenberg als plan B. Door haar kwam ook ik in aanraking met de Wittenberg. Ik ben informatie gaan inwinnen, wat is dat nou zo’n tussenjaar. Ik kende de EH en dacht dat de Wittenberg ongeveer hetzelfde was, maar na onderzoek op het internet en een 24-uur Wittenberg bleek dat niet het geval te zijn. Na deze 24-uur Wittenberg was ik eigenlijk al verkocht. Ik ging met de angst ‘stel dat het nu tegenvalt’. Maar niks is mij tegengevallen, ik ben alleen maar enthousiaster geworden!

Na deze 24-uur Wittenberg was ik eigenlijk al verkocht

Komend jaar verwacht ik veel theorie- en ook praktijkkennis op te doen. Ik hoop de Bijbel door te spitten aan de hand van lessen zoals Oude Testament met ook veel geschiedenis. Daarnaast hoop ik de Bijbel te gaan zien als een bruikbaar dagelijks middel voor stille tijd. Verder hoop ik handvaten te krijgen om gesprekken aan te gaan over het geloof. Als iemand mij in de toekomst dan iets vraagt of interesse toont durf ik met meer zelfvertrouwen het gesprek aan te gaan.  Waar ik misschien diep van binnen toch al tegenop zie is het einde van het jaar. Als de Wittenberg afgelopen is, moet ik op zoek naar werk en ‘het grote mensen leven’ binnenstappen. Dat vind ik zo ontzettend spannend!

Ik vind het zo ontzettend fijn om te kunnen zingen, dat is voor mij echt pure ontspanning


Ik ben  heel benieuwd hoe de Community is. Het lijkt me onwijs gaaf om samen met anderen te wonen, al zullen er af en toe ook wel eens irritaties zijn. Terugtrekken kan op mijn eigen kamer, maar ik ben het liefste onder de mensen. Verder hoop ik zo dat er een muziekgroepje of zanggroepje ontstaat. Ik vind het zo ontzettend fijn om te kunnen zingen, dat is voor mij echt pure ontspanning.
 
Mijn familie maar ook vriendinnen die niet christelijk zijn, reageren positief, wat mij erg verbaasde. Ik ben snel bang dat mensen mij suf vinden als ik zeg dat ik een jaar naar een Bijbelschool ga. Ik heb al veel mooie verhalen gehoord van mensen die ook naar de Wittenberg zijn geweest of die weer iemand kennen die een jaar heeft gevolgd.