Arnon

Een half jaar geleden had ik nog nooit van de Wittenberg gehoord…

Arnon de Vries (20) doet dit jaar Een Jaar Wittenberg.

“In de jaren hiervoor heb ik de opleiding Verzorgende IG gedaan - en succesvol afgerond - en nu werk ik (in de weekenden) in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Ik houd ervan om muziek te maken; ik speel gitaar en basgitaar en kan ook heerlijk losgaan op mijn drumstel.

Ik kan me herinneren dat ik op mijn 8e een moment heb gehad waarop ik heel bewust heb gekozen om Jezus te volgen. Dit was naar aanleiding van een doopdienst die veel indruk op mij gemaakt heeft. Ik ben een kind van God, en dat heb ik ook altijd zo gevoeld. God was altijd al met mij bezig, maar ik merk dat Hij daarin actiever is geworden sinds ik mijn leven aan Hem heb gegeven. Ik ben in mijn omgeving heel open over mijn geloof en sta altijd open voor vragen.

Het broertje van mijn vriendin heeft vorig jaar een Bijbelschool gedaan en kwam vaak met enorm boeiende en interessante verhalen en getuigenissen thuis. Ik dacht dan vaak ‘dat wil ik ook’. Mijn vriendin dacht hetzelfde en we besloten om allebei een andere Bijbelschool te kiezen om zo onze persoonlijke ontwikkeling te bevorderen.

Een half jaar geleden had ik nog nooit van de Wittenberg gehoord maar bij binnenkomst op een open avond was het gevoel meteen goed; warm, thuis en gezellig. Na deze avond was het voor mij dan ook al zeker dat ik me zou aanmelden.

Ik hoop dit jaar met name Bijbelkennis op te doen, zodat ik dingen kan uitleggen wanneer ik vragen krijg, maar ook voor een stukje duidelijkheid voor mezelf. Daarnaast vind ik het heel mooi en waardevol om een heel jaar opzij te zetten voor God, zo hoop ik er achter te komen wat God met mijn leven wil. Hij heeft een supervet plan voor ogen en ik zou het zonde vinden als daar niks mee gedaan wordt. Ik geloof dat God mij hier nu wil hebben en dat dit in Zijn plan met mijn leven past. Op dit moment heb ik nog geen concrete plannen voor na dit jaar. Wel heb ik een verlangen om in het buitenland voor God aan het werk te gaan. Dat is een breed begrip, dat weet ik, maar ik zou al blij zijn wanneer ik ‘gewoon’ een school kon gaan bouwen in Afrika, om maar eens wat te noemen.

De eerste weken op de Wittenberg waren erg intensief. Je woont met bijna 100 man in één groot pand! In de Community eet je mee, drink je samen koffie, doe je samen de afwas etc. De lesdagen beginnen om half 9 en meestal ben je tegen 5 uur klaar. Dan heb je verdeeld over de week nog wat corvee te doen. Kortom: veel drukte en gezelligheid. De sfeer hier is gewoon ontzettend goed en we staan allemaal voor elkaar klaar. De lessen zijn ontzettend interessant. Ik moet wel zeggen dat voor mij het niveau hier en daar wat aan de hoge kant is, soms heb ik dan ook het gevoel alsof m’n hoofd ontploft, maar dat daagt een beetje uit en daar houd ik wel van!”