Jenitha

Jenitha Potkamp (19) uit IJsselmuiden gaat komend jaar Een Jaar Wittenberg doen. Na de opleiding tot Pedagogisch Medewerker op het ROC Menso Alting in Zwolle hoopt ze op de Wittenberg zichzelf te vinden, de dingen die ze leuk vindt – of beter, de dingen die ze niet leuk vindt – te ontdekken en veel te leren van de bijbel en van Jezus.

‘Weet je wat echt iets voor jou is? Een bijbelschool!’ 

‘Mijn geloof betekent heel veel voor mij, dat was al zo toen ik nog kind was. Mijn ouders zijn overleden en ik ben opgevangen in de familie. Anderhalf jaar geleden heb ik belijdenis gedaan, een hele bijzondere dag. De tekst die ik meekreeg was: ‘Wees niet bang, Ik ben bij je, vrees niet want ik ben je God. Ik zal je sterken, je helpen, je steunen met Mijn onoverwinnelijke rechterhand’ (Jes. 41:10).  Ik vond het zo mooi dat God zoveel beloftes kan geven in één enkel vers! Mijn geloof is ook sterk met muziek verbonden. Ik maak zelf veel muziek, ik speel gitaar, en hier vind ik ook rust in. Als ik alleen muziek maak of met vrienden, als ik naar muziek luister, dan merk ik dat God met mij is en dat Hij ons vasthoudt, waar we ook gaan of staan.

Toen ik op een zaterdagochtend naar mijn werk fietste, kwam ik een moeder van een vriendin tegen. We praten wat en ineens zei ze: ‘Weet je wat echt iets voor jou is? Een bijbelschool!’ Ik had hier nog nooit eerder van gehoord maar vond het wel een erg interessante gedachte. Na dit gesprek ben ik gaan zoeken op internet en kwam zo bij de Wittenberg uit. Na een dagje te hebben meegelopen was ik direct enthousiast.

Het lijkt me erg leuk om het geloof met elkaar te delen en om kennis over de bijbel op te doen. 

Het lijkt me erg leuk om het geloof met elkaar te delen en om kennis over de bijbel op te doen. Waar ik stiekem wel een klein beetje tegenop zie is het doordeweeks van huis zijn. Naast mijn studie ben ik best een bezig bijtje, vooral met het organiseren van dingen in mijn kerk. Dat zal ik toch een beetje – gelukkig niet helemaal – los moeten laten.

Veel mensen zien mij dit wel doen en ik hoor dan ook regelmatig: ‘Ja, dit is echt iets voor jou!’. Mijn plannen en ideeën voor de toekomst liggen eigenlijk best nog open. Ik hoop dat God mij hierin wil leiden en dat Hij ook door het komende jaar heen laat zien waar Hij mij wil hebben.”