Sarah

‘Dit jaar hoop ik God en mezelf beter te leren kennen!”


Sarah Kaptein (21) uit Sliedrecht begon in september met Een Jaar Wittenberg.

“Tijdens het laatste jaar van mijn studie aan de Kunstacademie ging ik twijfelen of illustrator of vormgever wel echt iets is dat bij mij past. Ik begon me af te vragen of dit me nu echt voldoening zou geven. Er zijn veel meer dingen die me enthousiast maken: de zorg, mensen helpen en het contact met ouderen is iets wat ik al jaren met veel plezier doe. Dit geeft mij rust en voldoening, maar ook lijkt het mij gaaf om te werken in bijvoorbeeld een museum, bij een kledingmerk of een uitgeverij. Afgelopen jaar heb ik me verdiept in opleidingen en beroepen, maar ik kwam er niet uit. Er zijn veel dingen die me aanspreken en ik werd bang om een verkeerde keuze te maken.

Het geloof speelt een belangrijke rol in mijn leven en ik geloof dat God een plan met mij heeft. Ik heb veel gebeden, gevraagd of Hij mij wil helpen en vooral of ik mag leren om op Hem te vertrouwen. Ik werd geconfronteerd met mijn eigen ongeduld en angst. Toen kwam het idee van een Bijbelschool, in het begin moest ik best wennen aan de gedachte. Een jaar om God en mezelf beter te leren kennen, leren omgaan met onzekerheid en mijn vertrouwen in Hem te vergroten. Ik ben gaan inzien dat een Bijbelschool - ook voor mij - heel waardevol kan zijn. Ik hoop hier een goede basis te leggen voor de rest van mijn leven!

Ik ken meerdere mensen die op de Wittenberg hebben gezeten. Onder andere hun enthousiasme heeft mij aangestoken. De combinatie van wonen en leren vind ik een mooie toevoeging. Een hele bijzondere ervaring om met zoveel jongeren onder één dak te wonen. Een jaar Wittenberg zie ik als een unieke kans om mijn geloof en vertrouwen in God te verdiepen. Door de Bijbel, de lessen en stages hoop ik God en mezelf beter te leren kennen en te ontdekken waar mijn talenten liggen. Wat is Zijn weg met mijn leven en hoe kan ik tot dienst van Hem leven? Maar ook wil ik graag mijn Bijbelkennis vergroten en mijn relatie met God uitdiepen.

De eerste weken op de Wittenberg zitten er inmiddels op en mijn indruk is erg positief. We begonnen met een startweekend van de leefgemeenschap, maakten kennis met onze klasgenoten, de bewoners van de Community en met Zeist. Erg leuk! Ik vond het bijzonder dat zo’n divers gezelschap het aankomende jaar samen onder één dak gaat wonen. We werden dit weekend overspoeld met namen, Wittenbergtradities, corvees, mededelingen en gezelligheid. Vervolgens rolden we zo de eerste lesweek in en kwam er nog eens een hele lading indrukken en informatie over ons heen. We kregen o.a. bezoek van een Italiaanse jongerengroep en werden aan het klussen gezet in de tuin! De lessen en vakken spreken mij ook erg aan. Daarnaast zijn we begonnen met vrijwilligerswerk in Zeist, waarbij we dat wat we leren gelijk kunnen toepassen in de praktijk.”