André

André

‘Volgens mij is de JWO de ideale combinatie van gedegen onderwijs en geestelijke ontwikkeling, precies wat ik nodig heb!’

 “Ik ben André Pieterse, 12½ jaar getrouwd, heb vier kinderen en woon sinds 15 jaar in Rotterdam-Zuid. Op dit moment ben ik nog parttime vrachtwagenchauffeur, maar het is mijn droom om volledig werkzaam te zijn als jongerenwerker. Sinds mijn komst in Rotterdam ben ik betrokken bij de International Christian Fellowship (ICF). Een jonge, dynamische en missionaire wijkgemeente van de Christelijk gereformeerde kerk.

In de ICF trek ik op met een groepje jongeren die ik als mijn vrienden reken. Steeds meer wordt er ook een beroep op mij gedaan als vertrouwenspersoon of buddy. Hierdoor is het verlangen gegroeid om meer voor deze jongeren te kunnen betekenen, en ook om iets voor hen op te zetten waarin ze kunnen ontspannen en groeien.

Los van mijn passie en grote hart voor deze jonge mensen, ben ik er van overtuigd dat God mij een heleboel kan leren om een ‘goede jongerenwerker’ te worden. Ik werd enthousiast over de verhalen van ervaringsdeskundigen die de Jongerenwerkersopleiding van de Wittenberg hebben gevolgd en besloot dat dit de beste plek zou zijn om te groeien in mijn geloof, kennis en verlangen. Volgens mij is de JWO de ideale combinatie van gedegen onderwijs en geestelijke ontwikkeling. En dit is precies wat ik nodig heb!

Ik ben diep geraakt door de warmte en betrokkenheid van iedereen in de Wittenberg. Het meer dan enthousiaste team van docenten geeft mij nu al een gevoel van veiligheid en professionaliteit en versterkt het gevoel dat dit de juiste keuze is geweest.
Ik verwacht over twee jaar een jongerenwerker te zijn die weet waar hij het over heeft. Die niet alleen zijn passie gebruikt om er te zijn voor de jongeren, maar ook een stevig fundament neer kan leggen voor duurzaam jongerenwerk. Ik hoop voor al die jongeren die op mijn pad komen een gids te kunnen zijn naar een leven vol vrijheid met Jezus!”