Becky

Iedere keer als ik stilsta en achterom kijk, word ik stil van het bewijs van Gods trouw in mijn leven

Ik ben Becky, geboren & getogen in België. Ik woon in Dendermonde (voor de kenners: dat is ergens in het midden van de driehoek Gent - Brussel - Antwerpen) en werk bij Breeze. Breeze (www.breeze.be) is een beweging van jongvolwassenen met passie voor Jezus die ernaar verlangen om zich dieper in Jezus te wortelen.

In Christus leef ik, beweeg ik & besta ik. Heb je wel eens geprobeerd om je vijf minuten voor te stellen dat God niet bestaat? Dat is gewoon onmogelijk... Iedere keer als ik stilsta en achterom kijk word ik stil van het bewijs van Gods trouw in mijn leven.

Ik maak deel uit van de Christengemeente Londerzeel. Een superfijne kerk waar familie-zijn voor mij een veel diepere betekenis krijgt. We zijn ook een creatieve kerk, geen twee diensten zijn hetzelfde. Elke week opnieuw wordt nagedacht hoe we de boodschap van die week kunnen laten landen in de harten van iedereen die aanwezig is. Daaraan mee mogen bouwen & achteraf de vruchten van Gods werk daarin te zien... da's puur genieten!

Achteraf de vruchten van Gods werk daarin zien... da's puur genieten!

Voor ik de Jongerenwerkersopleiding - de Wittenberg volgde studeerde ik communicatie. Die opleiding combineerde ik met mijn werk bij Breeze. Door een aantal grote projecten en veranderingen, zowel in mijn persoonlijk leven als bij Breeze, werd dit ongeveer anderhalf jaar geleden te veel. Ik ging zwaar over mijn grenzen en liep tegen een burn-out aan. Door de dokter werd ik toen twee maanden thuis gezet wegens overspannenheid. Dat was een heel confronterende periode waarin ik me afvroeg of ik ooit nog wel jongerenwerk zou kunnen doen. Wat eens mijn grootste passie was, ervoer ik nu als een zware last. Het was een vriend van me die me in die periode voorstelde om over een Bijbelschool na te gaan denken.

Toen het een aantal maanden later stillaan beter met me ging, kwam ook mijn passie voor Gods Koninkrijk stillaan terug. Ik merkte dat ik niet weg wilde, niet wilde stoppen met het prachtige werk waar ik deel vanuit mocht maken. Ik stelde mezelf alleen één voorwaarde: dat ik mezelf zou verbinden aan een plek waar ik input kreeg, ondersteund werd en mensen met dezelfde passie zou ontmoeten. Al gauw werd mij duidelijk dat deJongerenwerkersopleiding - de Wittenberg de ideale optie is om een job in het werkveld te combineren met waardevolle input van ervaren docenten en gepassioneerde klasgenoten.

Beproefde input van ervaren docenten die onmiddellijk vertaald kan worden naar jouw concrete werksituatie

De lessen en eindopdrachten zijn (bijna) altijd rechtstreeks toepasbaar op de dagelijkse praktijk van het jeugdwerk. Afgelopen jaar ontwikkelde ik bijvoorbeeld een beleid- en vrijwilligersplan voor mijn organisatie. Dat is de meerwaarde van de jongerenwerkersopleiding: geen opleiding die je bagage geeft waar je ooit in je verdere leven misschien nog eens wat mee aan zou kunnen vangen, maar beproefde input van ervaren docenten die onmiddellijk vertaald kan worden naar jouw concrete werksituatie. Dat is jouw opdracht als student, dat is wat de opleiding meerwaarde geeft & waar je ook doorheen elke opdracht en reflectie toe uitgedaagd wordt.

Ik zou de Jongerenwerkersopleiding - de Wittenberg aan iedereen willen aanraden die iets met jongerenwerk heeft. De JWO is de ideale optie om een job in het werkveld te combineren met waardevolle input van ervaren docenten en gepassioneerde klasgenoten. Geen overbodige luxe in de vaak eenzame job als jongerenwerker. Daarnaast staat de JWO garant voor beproefde recepten van ervaringsdeskundigen, die je door middel van opdrachten en reflecties leert vertalen naar jouw concrete werksituatie.

Meer weten over de Jongerenwerkersopleiding? Kijk dan opwww.jongerenwerkersopleiding.nl. In september gaat de opleiding weer van start. Heb je vragen of wil je aanvullende informatie? Stuur een email naar info@dewittenberg.nl of bel naar 030 - 692 41 66