Rola

De JWO heeft mij handvatten gegeven, die ik in de praktijk goed kan toepassen.

Hoe verandert de opleiding jou in je werk?

De opleiding heeft mij veel nieuwe inzichten en kennis gegeven. Kennis en inzicht in de jongeren, maar ook in mijn eigen handelen en denken. Door onder andere de kennis van jongeren, de jongerencultuur, en de vormen van geloofsoverdracht bekijk ik veel situaties met andere ogen. Ik ben kritischer geworden naar bijvoorbeeld de organisatiestructuur. Het heeft mij echt handvatten gegeven, die ik in de praktijk goed kan toepassen.

Welke module heeft jou het meest geïnspireerd?

De module Pastoraat heeft erg geïnspireerd. Het gaat over: “Hoop, Lijden en Zijn”. Met name het lijden, de gebrokenheid, bij de jongere doet veel met mij. Door er als groep over te praten, de Bijbel erbij te nemen, te sparren met elkaar en les te krijgen van een contextueel therapeut is het niet alleen een kwestie van theorie, maar doe ik ook veel praktijkervaring op.

Wat wil je tegen leiders in het jongerenwerk zeggen?

Jongerenleiders: wat zijn jullie gezegend en wat hebben jullie geweldig werk. Je mag oplopen met jongeren! Blijf in hen investeren, maar vooral ook in jezelf. Als je oploopt met de jongere, neem je jezelf ook mee. En hoe kan je het beste leren om daar goed mee om te gaan? Door professioneel onderwijs. De Wittenberg is voor mij een keuze geweest, waar ik geen moment spijt van heb gehad.