Marchella

De opleiding was een goede tussenstap voor mij.

Waarom heb jij gekozen voor leren op de Wittenberg?

Er zijn verschillende motieven geweest om dit jaar te volgen. De aanleiding heeft te maken met mijn tweeling-zijn. Ik ben één van een tweeling en met mijn zusje ben ik heel hecht. Voordat ik aan dit jaar begon, hebben we bijna alles samen gedaan. Het enige wat we niet deelden was het vriendje... Toen ik de Pabo had afgerond werd mijn zusje ten huwelijk gevraagd en dat betekent dat het moment van loskomen van elkaar echt een feit werd. Ik wist dat dit goed zou komen, maar ik wilde graag iets gaan doen zonder haar, om mijn zelfstandigheid te stimuleren. Daarnaast was ik er niet helemaal zeker van of ik echt voor de klas wilde staan. Ook leek het mij erg bijzonder om een jaar apart te zetten voor God. Ik had het verlangen om mijn relatie met God te verdiepen en te ontdekken op welke manier ik aan Gods koninkrijk kan bouwen. Deze motieven brachten mij bij de Wittenberg. Waar ik (door het wonen op de Wittenberg) mijn zelfstandigheid zou stimuleren en waar ik door het onderwijs meer zou leren over God, en mijn relatie met Hem kon verdiepen. Ik heb voor de Wittenberg gekozen omdat de identiteit van de Wittenberg aansluit bij mijn identiteit en voornamelijk omdat het hier ging om leren en wonen. Het aspect van samen wonen had ik niet willen missen.

Vertel eens iets over je stageplaats.

Ik heb stage gelopen in Almere bij gemeente De Wegwijzer. Dit is een gemeente die een aantal jaar geleden is ontstaan en waar nu zo’n 275 mensen iedere zondag bij elkaar komen. Daarnaast heeft deze gemeente ook doordeweek veel activiteiten. Vanuit deze gemeente is er een jaar geleden een nieuwe gemeente gestart in een andere wijk van Almere. Deze gemeente heet: Hart Voor Haven. Elke zondag is er een bijeenkomst, er is kinder- en tienerwerk, er zijn Bijbelstudiegroepjes en er is een koffie ochtend. Het verlangen van beide gemeenten is om Almerenaren in aanraking te brengen met God. In mijn stage heb ik veel gezien. Ik heb met veel verschillende doelgroepen kennis gemaakt, van ongelovige tieners tot gelovige tieners, van kinderen tot volwassenen. Het belangrijkste wat ik geleerd heb in mijn stage is om dromen te hebben en deze na te streven. Mijn stagebegeleider vroeg mij regelmatig “wat is je droom?”. Hij drukte mij op het hart om die droom na te volgen. Een groot gedeelte van mijn stage heb ik samen met een medestudent een Paasevangelisatie actie opgezet. Dit was een grote actie, die we zonder het ‘droomvermogen’ in Almere niet hadden kunnen neerzetten. Voor de stage dachten wij echt nog te klein over deze actie, maar in Almere werden we aan het dromen gezet. En onze dromen werden gezegend, want het is een bijzonder actie geweest waarin we mensen hebben mogen vertellen over Pasen. 

Je hebt de Pabo afgerond, is de Wittenberg een goede tussenstap voordat je gaat werken?

Het is voor mij zeker een goede tussenstap geweest. Dit jaar heeft mij, en ik merk ook mijn medestudenten, aan het denken gezet over hoe je je geloof wil leven in de maatschappij. Je hebt een diploma, maar op welke manier ga je die gaven en talenten die je gekregen en ontwikkeld hebt gebruiken in Gods Koninkrijk? Dit jaar heeft bij mij het verlangen gewekt om bij alles wat ik doe te leven als een kind van God, als een christen. Dat betekent dat ik op mijn werk, waar dat dan ook zal zijn, ook leef als een kind van God. Geloof en het dagelijks leven zijn niet meer gescheiden van elkaar. Door dit jaar Wittenberg stap ik denk ik anders mijn werk binnen dan wanneer ik dit jaar niet gevolgd had.