Martha

Doorpraten over de lessen in de avonduurtjes.

Je koos voor een jaar wonen en leren op de Wittenberg, waarom maakte je die keuze?

Eigenlijk was dat best een spontane actie. Van een nichtje hoorde ik dat ze de Bijbelschool deed. Ik kon me er nog niet zoveel bij voorstellen, maar vond het toch al heel leuk klinken. Toen is al een beetje het verlangen geboren om zoiets te gaan doen, maar nog niets concreets. Eenmaal klaar met mijn opleiding, had ik besloten dat ik het eigenlijk gewoon wilde gaan doen. Al vroeg in het jaar ging ik naar een open avond en daarna heb ik mij aangemeld.

De Wittenberg biedt een combinatie van leren en wonen. Hoe vult dit elkaar aan?

Het mooie is dat je met elkaar serieuze en heel gezellige momenten hebt. Je trekt met elkaar op, niet alleen op school, maar ook in een ontspannen 'thuissfeer'. In de lessen komen soms ook onderwerpen aan bod waar je uren over zou kunnen blijven praten. Op een gewone school krijg je daar meestal de kans niet voor, terwijl op de Wittenberg in de avonduurtjes nog heel wat gepraat wordt. En het feit dat je met elkaar leeft zorgt ervoor dat je elkaar goed kent. Dat creëert een goede en vertrouwelijke sfeer onder elkaar, wat in de lessen goed van pas komt, zeker als mensen iets persoonlijks delen.

Kon je tijdens het jaar je geloof in de praktijk brengen?

Dit jaar heb ik vooral veel geleerd over de manier waarop ik mijn geloof in de praktijk kan brengen. Tijdens dit jaar hebben we dat door verschillende stages die de Wittenberg verzorgt, kunnen doen. Voornamelijk in de zes weken stage. Maar ik denk dat  'echte' werk pas volgend jaar begint.

Wat is de meerwaarde van het wonen in een leefgemeenschap?

De meerwaarde van het wonen in de leefgemeenschap is dat je er een familie bij krijgt. Je hebt heel veel sociale contacten en er is veel gezelligheid. Je hoeft in principe nooit alleen te zijn en je kan altijd wel bij iemand terecht als dat nodig is. Het is niet zo makkelijk uit te leggen, dus ik zou zeggen: Kom het gewoon ervaren ;). 

Waarom zou je de Wittenberg aanraden?

Een jaar Wittenberg zou ik aanraden, omdat je gegarandeerd bent van persoonlijke en geestelijke groei. Het is een jaar waarin je super veel leert. Niet alleen over het geloof en over de Bijbel, maar ook van anderen en jezelf. Het is een super mooi jaar waar ik altijd profijt van zal blijven hebben.