Tonian

Samen leren en leven in een heel groot huis.

Wat is je motivatie voor Een jaar Wittenberg?

Ik wilde graag mijn relatie met God en Jezus verder verdiepen. Ook wilde ik (met name door mijn stage) ervaring opdoen met sociaal en diaconaal werk in probleemwijken. Zelf had ik geen ervaring met dit deel van de Nederlandse maatschappij, maar de zogenaamde onderkant van de samenleving boeide mij.

De Wittenberg vindt wonen en leren een belangrijke combinatie. Ervaar jij dat ook zo?

Voor mij was wonen en leren vooraf geen vereiste combinatie om het optimale uit Een jaar Wittenberg te halen. Maar ik heb tijdens dit jaar wel het belang van samen leren en samen leven ontdekt. Het is mooi om niet alleen tijdens de lessen, maar ook daarbuiten met elkaar op te trekken. Op de Wittenberg wordt dit de ‘leefgemeenschap’ genoemd. Leven in een leefgemeenschap houdt in dat we met elkaar lunchen en avondeten. Ook tijdens de pauzes drinken we gezamenlijk koffie of thee. Tijdens deze gesprekken hebben we het vaak over wat we in de lessen geleerd hebben. Maar er worden niet alleen serieuze onderwerpen behandeld, we rollen ook vaak over de grond van het lachen! Het centrale onderdeel is toch wel dat je tijdens dit jaar mooie sociale contacten op kunt bouwen door samen met anderen in een heel groot huis te leven!

Wat neem je mee vanaf de Wittenberg?

Ik weet dat er voor mij veel mogelijkheden zijn om van Jezus te getuigen. Je kunt al op een eenvoudige en laagdrempelige manier handen en voeten aan je geloof. Daarvoor hoef ik niet per se evangelist of dominee te worden. Juist in mijn omgeving kan ik christen zijn. Door dat wat ik zeg, maar ook door wat ik praktisch doe.

Waarom zou je de Wittenberg aanraden?

Omdat de Wittenberg je relatie met God verdiept en je kennis over Hem verbreedt. Omdat je op inspirerende plaatsen terechtkomt. Omdat het nieuwe contacten oplevert. En omdat het gezellig is!