Harmen

De diversiteit en de sfeer maken de leefgemeenschap supergezellig!

Jij woont in de leefgemeenschap van de Wittenberg, waarom heb je die keuze gemaakt?

Ik ben in eerste instantie op de Wittenberg beland omdat ik een kamer in of rond Utrecht nodig had. Ik studeer namelijk geneeskunde aan de universiteit van Utrecht. De leefgemeenschap heb ik gekozen nadat ik in gesprek met Dirk, de beheerder, wat dingen over de leefgemeenschap hoorde. Het verhaal sprak me gelijk aan: met een groep van mijn leeftijd samen leven. Het op kamers gaan wonen is best wel een stap. De leefgemeenschap heeft mij geholpen bij het maken van die stap, het feit dat ik door de leefgemeenschap gelijk een fijne groep mensen om me heen had was heel erg prettig. Het is heel bijzonder hoe goed je elkaar kan leren kennen in de korte periode van een jaar!

Wat is jouw leukste moment in de leefgemeenschap? 

De avonden waarop we met een deel, of soms zelfs bijna allemaal, gezellig beneden zitten. Er is dan ruimte om in een ontspannen sfeer lekker met elkaar te praten. Het is grappig om te zien dat de dynamiek van de groep zo is dat er zowel ruimte is voor diepe inhoudelijke gesprekken als het trappen van een lolletje!

Je studeert in Utrecht, is dat goed te combineren met de leefgemeenschap? 

Het combineren van een studie in Utrecht en het leven op de Wittenberg is prima te doen. Je moet echt wel in staat zijn om goed voor jezelf te bepalen wanneer je studeert en wanneer je in de leefgemeenschap iets gaat ondernemen. Het kan soms lastig zijn dat de leefgemeenschap zo gezellig is dat je helemaal niets wilt missen. Soms is het verstandig om een activiteit of een gezellig avondje even aan je voorbij te laten gaan!

Waarom zou je wonen in de leefgemeenschap aanraden?

Ik zou de leefgemeenschap aanraden omdat het super fijn is om ergens te wonen waar je je binnen een mum van tijd volledig op je plek voelt. De diversiteit van de groep en de sfeer maken het gewoon super gezellig om in de leefgemeenschap te leven!