Hester

De leefgemeenschap is dynamisch en waardevol!

Jij woont in de leefgemeenschap, wat is daar bijzonder aan?

Bijzonder aan de leefgemeenschap vind ik dat je echt een hechte groep wordt. Je weet dat je op elkaar aan kan. Het is niet zomaar een groep mensen die met elkaar leven, maar je leert elkaar kennen op ieder vlak. Het is gewoon heel erg leuk om zo intensief met een groep op te trekken, en binnen de groep ook zelf te groeien. Ook de leeftijdscategorie en de kerkelijke achtergrond van mensen is breed, dus dat maakt dat er veel dynamiek is.

Is het intensief om te wonen in de leefgemeenschap?

Aan de ene kant is het wel intensief om in een leefgemeenschap te wonen. Je wilt investeren in mensen, elkaar beter leren kennen en echt deel uit maken van de groep. Daarnaast heb je ook je dagelijkse corveetaken die moeten gebeuren. Al met al er zijn genoeg dingen die je kan doen, en dat maakt het intensief. Maar ik vind dat het allemaal gecompenseerd wordt met hoe waardevol de leefgemeenschap is. Plezier en gezelligheid zijn belangrijke factoren, waardoor het leven in de leefgemeenschap dat allemaal waard is.

Wat is jouw leukste moment?

Een van de leukste momenten (want het zijn er erg veel) is de leefgemeenschapsavond. Als leefgemeenschap organiseren we themafeesten, en zo hebben we al een ‘beauty and the nerd’ avond gehad, en een ‘western’! Het is super leuk om een avondje gezellig iets te gaan doen samen, met muziek, competitie en een drankje. Even gek doen of er tussenuit leidt je gedachten soms ook even af van de druk die je ervaart met studeren of werken.

Waarom zou je de leefgemeenschap aanraden?

Ik zou het heel erg aanraden om op de Wittenberg te gaan wonen om een paar redenen. Ten eerste is het een super locatie! Het is centraal gelegen, je bent zo in Utrecht. En je staat binnen een paar stappen in het bos of de winkelstraat. Daarnaast vind ik het heel mooi om samen een leefgemeenschap te vormen. Je leert elkaar goed kennen, en je kunt alles met elkaar delen. Dit maakt ook dat het heel vertrouwelijk is, je weet dat je op elkaar aan kunt. En bovenal is het gewoon erg dynamisch om met elkaar te leven! Van het koffie drinken in de pauzes tot de corvee taken; in één woord, perfect!