Wessel

Je deelt tijd, liefde, gezelligheid, eten, ervaringen, moeilijke momenten, kortom: het leven!

Je hebt gekozen voor wonen in de leefgemeenschap, waarom maakte je die keus?

Vijf jaar geleden heb ik Een jaar Wittenberg gevolgd. Dit jaar is bijzonder voor me geweest en ik heb een gezegende tijd gehad. Aan het einde van mijn studie GPW zocht ik woonruimte en ik wist dat ik bij de Wittenberg terecht kon. Na een maand wonen op de Wittenberg hoorde ik dat ik aan kon sluiten bij de leefgemeenschap. Ik was hier enthousiast over. Naast mijn studie had ik veel vrije tijd, omdat ik net was gestopt met de studentenvereniging in Ede. Een leefgemeenschap vulde deze vrije tijd goed op en gaf veel gezelligheid. Daarnaast had ik ervaring met een andere leefgemeenschap (Oudezijds100) waar ik vrijwilligerswerk doe. Met deze ervaring wilde ik graag zelf deelnemen aan een leefgemeenschap.

Wat vind jij bijzonder aan het leven in een leefgemeenschap?

Je deelt tijd, liefde, gezelligheid, eten, ervaringen, moeilijke momenten, kortom: het leven! Dit delen maakt een leefgemeenschap speciaal en uniek. Daar kan ik van genieten. Ook kom ik zelf het beste tot mijn recht in een groep.

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zijn er nadelen. Je moet goed letten op de tijd. Je moet genoeg tijd nemen voor jezelf. De leefgemeenschap gaat namelijk altijd door. Je moet zelf de grenzen aangeven.

Waarom zou je het een ander aanraden?

Het leven delen met anderen is geweldig. Je kunt je eigen talenten inzetten en genieten van de talenten van anderen. Je kunt samen genieten van wat God geeft.

Wat is je favoriete plekje op de Wittenberg en beschrijf die plek eens?

De bibliotheek. Daar is het vaak stil en kan je goed werken. Ook staan er veel interessante boeken waardoor ik er vaak te vinden ben.