Ruchama

Wonen in de leefgemeenschap vormt je als jongvolwassene en als christen.

Je woont in de leefgemeenschap van de Wittenberg. Waarom heb je daarvoor gekozen?

Ik koos voor Een jaar Wittenberg, hier was de leefgemeenschap nog automatisch aan verbonden. In eerste instantie was ik hier niet heel enthousiast over. Ik had het namelijk erg gezellig in mijn studentenhuis in Ede en had het leuk gevonden om daar te blijven wonen. Na een dag meelopen, zag ik hoe gezellig de leefgemeenschap is. Het is een gevoel van verbondenheid. Ik was bang dat ik veel vrijheid in zou moeten leveren na het op kamers wonen, maar dat valt heel erg mee.

Lukt het om de leefgemeenschap te combineren met je studie?

Ik vind dat de leefgemeenschap goed te combineren is met studie. Veel mensen die in de leefgemeenschap wonen studeren, dus je bent niet de enige die er tijd voor moet vrij maken. Wel moet je duidelijk voor jezelf bepalen wanneer je je afsluit en aan de slag gaat met je studie. Het kan namelijk ook erg gezellig zijn, dus een beetje discipline is wel nodig.

Iedereen heeft een eigen kamer, hoe ziet die van jou er uit?

Ik heb veel geluk gehad met één van de grootste kamers. Ik studeer daar regelmatig aan mijn bureau, maar er staat ook een lekkere stoel waar ik in kan relaxen of lekker een boek kan lezen. Daarnaast heb ik mijn eigen piano, die staat ook op mijn kamer. Het is heerlijk om me af en toe even terug te kunnen trekken om wat muziek te maken.

Waarom zou je wonen in de leefgemeenschap aanraden?

Wonen in de leefgemeenschap vormt je als jongvolwassene en als christen. Zoals eerder benoemd leer je van je mede-leefgemeenschappers door gesprekken, maar ook door elkaar op dingen aan te spreken. De sfeer is heel open, dus soms word je ook op dingen aangesproken waar je zelf mee aan de slag kunt.