'Een verademing voor je ziel'

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Een verademing voor je ziel, voor hoe je in het leven staat en wat écht belangrijk is. Zo typeert Gilda den Rooijen het Wittenberg-Weekend ‘Moderne Herders’ over het thema leiderschap. Ze vertelt: “Het begint al bij binnenkomst: het warme welkom, de prettige sfeer. Binnen no time ben je in een andere wereld en ga je gelijk de diepte in met mensen die je voor het eerst ontmoet. Heel bijzonder!”

Gilda heeft een leidinggevende functie bij Deloitte, een groot bedrijf met 9.000 medewerkers: “Uiteraard ken ik de principes van goed leiderschap. Maar hier word je uitgedaagd om die even los te laten. Je gaat terug naar de basis en kijkt naar die ene persoon die voor je zit: “Wie ís deze persoon en wat kan ik betekenen voor hem of haar? Dan ga je zien met nieuwe ogen.“

In het programma werd herderschap vanuit verschillende kanten belicht: “Herderschap heeft ook zijn ruige kanten. Het vraagt o.a. om koers bepalen, op je post blijven, ruimte geven en ontvangen en actie. Verrassend hoe dat werd uitgewerkt.”

Ook is ze zeer te spreken over de faciliteiten: “Alles was tot in de puntjes verzorgd. We zijn enorm verwend. Het was ook leuk om gelijk verbinding te voelen met de bewoners van de leefgemeenschap tijdens de maaltijd op vrijdagavond.”

“Zo'n weekend is echt een aanrader, aldus Gilda: “Een goed doordacht programma met veel aandacht. Je bent bezig met waar het in het leven écht om gaat. Op zondag wilde ik nog lang niet weg. Het voelde als ‘zalf voor mijn ziel’. Ook heb ik genoten van de saamhorigheid: ervaringen uitwisselen en samen zoeken in de Bijbel hoe je Gods principes van leiderschap toepast in je eigen leven. Vooral de ingebouwde tijd voor persoonlijke reflectie vond ik fijn, omdat je het op dat moment ook echt dóet.

We kregen een kleurrijke folder mee met kunstfoto's en de reflectievragen . Die ga ik er komende tijd zéker weer eens bijpakken!”

Lees ook