Algemeen

De Wittenberg biedt jongeren een opleiding waarin ze worden gestimuleerd voor een ontdekkingstocht naar zichzelf, God, de ander en hun toekomst. De Wittenberg is tegelijkertijd een gastvrije leefgemeenschap van jongeren en volwassenen waarin we het gewone leven vieren, leren van elkaar, in stilte leren luisteren naar de Bijbel en Gods Geest en dienstbaar zijn aan de wereld om ons heen. Daarnaast worden er vanaf volgend studiejaar retraites, verdiepingsweekenden en weken voor (jong)volwassenen aangeboden.  Kortom: de Wittenberg is een plek waar je jezelf, de ander en God op een nieuwe manier ontdekt en richting vindt voor de toekomst.

De Wittenberg, vijf maanden ontdekken, geloven, beleven

  • Wie ben ik eigenlijk?
  • Wat betekent het geloof voor mij?
  • Hoe ziet mijn toekomst eruit?

Ben je op zoek naar persoonlijke vorming, geloofsverdieping en het vinden van richting voor je toekomst? Ben je tussen de 17 en 24 jaar? Volg dan de Wittenberg ontdekken, geloven, beleven!

  • aan de slag met je persoonlijke vragen
  • ontdekken van je talenten en toekomst
  • leren over de Bijbel, beleven van je geloof

Jouw talenten – jouw geloof – jouw toekomst
Tijdens de vijf maanden ontdek je samen met de andere deelnemers onder leiding van professionele coaches jouw talenten en passie.  Je gaat met de Bijbel en het geloof bezig en kijkt wat ze voor jou betekenen. Je ontdekt hoe je naar God kunt luisteren en Hem kunt betrekken in het maken van keuzes voor je toekomst.

Wonen in de Wittenberg en ‘op missie’
Met andere jongeren woon je tijdens vijf maanden op kamers in ons gebouw. Dit is een groot huis aan de rand van de bossen van Zeist. Maar je blijft niet alleen binnen de muren van het gebouw, we sturen je ook ‘op missie’! Met andere deelnemers trek je erop uit om opdrachten uit te voeren. Daarbij ontmoet je bijzondere mensen waarvan je veel kunt leren.

De Wittenberg ontdekken, geloven, beleven duurt vijf maanden. Als je een tussenjaar wilt gaan doen, heb je dus naast deze cursus nog tijd voor andere zaken zoals geld verdienen en reizen. Je kunt instappen op twee momenten in het jaar, namelijk augustus of februari.

Meer weten?

stuur je naam, e-mailadres en telefoonnummer naar info@dewittenberg.nl of bel 030-6924166.