Ingrid

Ingrid den Dekker

"Ik ben Ingrid den Dekker, 26 jaar en woonachtig in Giessen in het gezellige Noord-Brabant. Momenteel werk ik alweer 3 jaar op De Wittenberg. Mijn leven speelt zich voornamelijk in scholen af, want na een dag werken op de Wittenberg ga ik weer terug naar school, ik woon namelijk anti-kraak in een oud schoolgebouw. :)

Tijdens mijn studie Accountancy destijds twijfelde ik over mijn studiekeuze en of het wel echt mijn passie was. Ik wilde graag iets doen waar mijn hart naar uitging. Het geloof was daarin een belangrijke factor. Uiteindelijk ben ik bij De Wittenberg terecht gekomen en ben ik in september 2014 gestart met Een Jaar Wittenberg. Een toffe uitdaging om meer te leren over God, mezelf en de ander.

En veel geleerd heb ik uiteindelijk zeker. Het jaar is voor mij totaal anders gelopen dan gepland omdat in de 2e studieweek mijn tweelingbroer plotseling is overleden. Achteraf gezien was het enorm bijzonder om juist in die tijd op de Wittenberg te zijn.

De unieke combinatie van met elkaar leren én leven heeft mij veel gebracht. Er zijn zo veel mooie herinneringen om op terug te kijken. Ik vind het enorm gaaf hoe mooi alles samengaat. Het samen God zoeken, grappen uithalen, mooie (nachtelijke)gesprekken voeren, afwassen, eten, bidden, feest vieren en ga zo maar door. Ik heb daarin meer geleerd het leven ten volle te leven, in oprechte verbinding met God en de ander, de mooie én ook de moeilijke momenten. Eén van de herinneringen die het meeste is blijven hangen is toch wel de grote stage naar Suriname. Samen met 3 andere meiden heb ik daar 7 weken meegewerkt met Stichting Zoutkorrel.

Na het jaar Wittenberg kwam er een vacature vrij voor de financiële administratie. Na lang wikken en wegen heb ik uiteindelijk toch gesolliciteerd en werd ik uitgenodigd voor een gesprek.  Erg wennen om opeens een officieel sollicitatiegesprek te voeren met degene waarmee ik eerst nog gewoon aan de koffietafel zat in de verhouding student – werknemer. Uiteindelijk ben ik direct in het nieuwe schooljaar (sept. 2015) gestart als medewerker Financiële Administratie voor 2 dagen. Daarnaast heb ik nog mijn studie Accountancy afgerond en nog wat andere baantjes gehad. Het was erg tof om te merken hoeveel vertrouwen er in mij werd gesteld en hoe fijn ik welkom werd geheten door collega’s die een maandje daarvoor nog mijn mentor of onderwijscoördinator waren. Dat maakte het voor mij een stuk makkelijker om de switch te maken van student naar medewerker.

Momenteel werk ik 4,5 dag per week op de Wittenberg en heb ik naast de financiële taken ook nog diverse taken ter ondersteuning van de verschillende deelgebieden van de Wittenberg. Het werk is enorm divers en de scheidslijn tussen medewerker en student is klein waardoor je veel meekrijgt van het werk van God onder de studenten. Dat is erg gaaf!

Wat ik de studenten nog mee zou willen geven: geniet van deze mogelijkheid! De mogelijkheid om een jaar lang zo intens met elkaar en met God op te trekken krijg je niet zo vaak. Ik hoop dat je daardoor iets mag ontdekken van het volle leven met God en je naaste.