Jubileumdag 50 jaar

zaterdag 14 mei 2022

Meld je aan voor de jubileumdag

Dankdienst | 13:30–15:00 uur
Thema: Zout!
In deze speciale dienst willen wij de tijd nemen om God te danken voor de jaren die achter ons liggen en bidden of Hij ook in de toekomst bij ons wil zijn. Het zal een dienst zijn met interactie, getuigenissen van 5 generaties Wittenberg, opening van de Bijbel met een overdenking, zingen van verschillende liederen en uiteraard (dank)gebed.
Locatie: Nieuwe kerk (Bethel), Boulevard 2a in Zeist.

TED-talks | Ochtendprogramma / middagprogramma
Thema: Peper! Krachtig van smaak, geeft je moed en zet aan tot actie.

Ochtendprogramma 10:00 (inloop vanaf 9:30):
Thema: Jong leven
We hebben het allemaal nodig: tijd besteden aan de vorming van je ‘zijn’. Wat maakt dat dit geen individuele bezigheid is, maar je de ander nodig hebt om gevormd te worden in geloof en identiteit? Hoe kan je jongeren hiermee helpen?
Spreker: Robert Doornenbal, predikant in Houten, oud-docent de Wittenberg

Thema: Stil leven
Monastiek, waarom zou je je hiermee bezig houden? We hebben te maken met een onrustig hart in een samenleving die veel van ons vraagt. Hoe kan je dan toch de rust pakken en je aandacht vestigen op God?
Spreker: Joline Zuidema, spreker, trainer en docent de Wittenberg

Thema: Dienstbaar leven
Het begrip diaconaat doet ons misschien al snel denken aan een van de belangrijkste taken binnen een kerk. Maar hoe kan je dienstbaar-zijn vormgeven in je eigen dagelijkse leven? Wat is onze opdracht als christen in deze wereld als het gaat om gerechtigheid op sociaal en ecologisch vlak?
Spreker: Annemarthe Westerbeek, directeur A Rocha Nederland

Middagprogramma 15:30 (inloop vanaf 15:00):
Thema: Tegendraads leven
In het DNA van de Wittenberg zit ook iets eigenzinnigs en tegendraads. We hopen dat jonge mensen leren om vanuit het Evangelie te leven en dus vrijer en misschien wel anders in het leven te staan, zeker ook in je latere leven. Wat heeft dat de afgelopen jaren betekent? Wat betekent het vandaag en morgen?
Spreker: Dirk de Bree, predikant in Utrecht, spreker podcast Eerst Dit

Thema: Muzikaal leven
Iedereen luistert weleens muziek. We zijn ermee opgegroeid. In de kerk en/of daarbuiten. Het raakt ons allemaal wel eens, hoe kan je dit gebruiken voor je geloofsleven? Welke waarde heeft muziek in het vormen van je geloof?
Spreker: Rokus Maasland, zanger en gitarist van christelijke band The Bowery

Thema: Getuigend leven
Zending is van alle tijden en alle plaatsen. Jezus zond Zijn discipelen uit om van Hem te getuigen. In hoeverre geldt deze opdracht voor ons allemaal en hoe kan je als jongere hier handen en voeten aan geven?
Spreker: Bernard Terlouw, predikant in Damwâld, oud-directeur en oud-docent de Wittenberg

Zowel aan het eind van het ochtendprogramma als in het middagprogramma zal Kees van Ekris een samenvatting geven van wat gezegd is. 

Gastheer tijdens hoofdprogramma’s: Harald Overeem, predikant in Waddinxveen, oud-docent de Wittenberg.

Verdere activiteiten:
50 jaar Wittenberg in beeld | 10:00-13:00 & 15:00-17:30 uur
Met behulp van divers archiefmateriaal is een tentoonstelling gemaakt. Met behulp van foto’s worden de afgelopen 50 jaar in beeld gebracht. Om met elkaar herinneringen te kunnen ophalen.

Eten & drinken | 11:30-13:30 & 16:00-17:30 uur
Bij verschillende eettentjes zullen maaltijden te verkrijgen zijn. Een heerlijke pannenkoek, kop soep, broodje hamburger, belegde broodjes of een salade (uiteraard zelfgemaakt door onze koks). U kunt hiervoor betalen met muntjes, welke te koop zijn op de dag zelf.

Kinderprogramma | 10:00-17:30 uur
Heel de dag door is er een kindertent waar kinderen van 4 tot 12 jaar onder begeleiding kunnen komen spelen, knutselen en springen op een springkussen. Ook tijdens de dankdienst is dit voor de kinderen beschikbaar.

Boekenhoek | 10:00-13:00 & 15:00-17:30 uur
De kelder van de Wittenberg verborg nog verschillende pareltjes in de vorm van boeken. In lokaal 3 kunt u snuffelen tussen veel tweedehands boeken en wie weet vindt u een boek die meer dan de moeite waard is.

Retraiteruimtes | 11:45, 12:45, 16:00, 17:00 uur
In de laatste jaren is in de linkerhoek van het gebouw veel veranderd om de retraitegasten welkom te kunnen heten. Loop een kwartiertje mee met een van onze medewerkers en maak kennis met de ruimtes waar gasten tijdens een retraite verblijven.

Dankmuur | 10:00-13:00 & 15:00-17:30 uur
In de kapel van de retraites is het mogelijk om stil te worden voor God. Deze dag is er ruimte voor het plaatsen van een dankpunt aan de muur, voor een herinnering aan de Wittenberg.

« Terug