Becky @ JWO

De beste jongerenwerkersopleiding van het buitenland!

Een Belg in Nederland

Ik ben al ruim 4 uur onderweg als ik donderdagavond op de Wittenberg aankom. Onderweg heb ik de hobbelige wegen ingeruild voor een rimpelloos wegdek. De pralines voor stroopwafels en ons schattige taaltje voor het ietwat plattere Hollands. Inderdaad: ik kom uit België. Opgelet: jullie hebben hier te maken met een echte Belg!

Ik heb de pralines voor stroopwafels ingeruild

Een Belg die trouwens gek genoeg is om iedere twee weken naar Nederland te reizen. Naar Zeist, of all places. Omdat daar de beste Jongerenwerkersopleiding van het land, en blijkbaar dus ook van het buitenland, te vinden is. 

Schattige taal

Als ik aankom, duik ik met een aantal medestudenten in de zetel. Ik bedoel.. op de bank! Die Nederlandse woorden zijn soms nog even wennen, al moet ik zeggen dat sommige klasgenoten al een cursus Vlaams aangevraagd hebben. Dat taaltje van me werkt hier trouwens eerder in m’n voordeel, het is tenslotte zo schattig.

Sommige klasgenoten hebben al een cursus Vlaams aangevraagd

Aldus mijn klasgenoten, want zoiets zou ik, als bescheiden Belg, natuurlijk nooit over mezelf zeggen!

Maar genoeg clichés. Ik schrijf deze column tenslotte om reclame te maken voor de Wittenberg. Of was het niet de bedoeling dat ik dat zou vermelden? Excuus!

Lachen en lasergamen

Alle gekheid op een stokje…  Vorige week nodigde ik m’n collega-jongerenwerkers uit in België. Als onze jongeren thuis zitten en de lessen ver weg zijn, dan komt onze ware aard naar boven. We leken wel een stelletje pubers. We hebben nooit zo hard gelachen als toen, maar sfeer is er altijd.

Als onze jongeren thuis zitten en de lessen ver weg zijn, dan komt onze ware aard naar boven

Dat kan ook niet anders als je een troep jongerenwerkers bij elkaar gooit. Vorige week werd de Wittenberg bijvoorbeeld het decor van een ware lasergame. Eén van ons was na een activiteit met de jongeren ‘toevallig’ z’n kofferbak vergeten legen. Een kofferbak vol laserpistolen.. Sjah, dat hoef je natuurlijk maar één keer te zeggen.

Coachen van vrijwilligers: interessante module

Jammer maar helaas, nog voor ons partijtje lasergamen goed en wel kon beginnen, moesten we al ophouden omwille van het lawaai. Misschien maar goed ook, want vrijdagochtend moesten we gewoon weer fris en wel in de les zitten voor een dag boordevol waardevolle input over het coachen van vrijwilligers.

Super interessant, en gegeven door een professional in het vak

Overigens super interessant, en gegeven door een professional in het vak. Ik zei het toch al: Zeist heeft de beste jongerenwerkersopleiding van het buitenland. En dat zeg ik niet omdat ik reclame moet maken. Daar is deze Belg dan weer te eerlijk voor.

Moest je nu ondanks – of dankzij – de aanwezigheid van een Belg zin gekregen hebben om eens te komen proeven van de JWO, dan kan dan heel eenvoudig. Stuur gewoon een mailtje naar Marieke (dat is de fantastische management assistente van onze opleiding). Ik ben er zeker van dat je dan een dagje mee mag komen lopen.

Maar doe jezelf een plezier en vraag ook of je een nachtje mag blijven. Je weet immers nooit welke verrassingen we nog in onze kofferbak hebben liggen!

« Terug