'Tijdens een jaar Wittenberg leef je samen met zoveel verschillende mensen...'

02 oktober 2018

Anne Stouten deed in 2009-2010 Een Jaar Wittenberg (missionair werk buitenland). De afgelopen jaren werkte ze voor Operatie Mobilisatie in Frankrijk, in een buitenwijk van Parijs gaf ze taallessen aan (vrouwelijke) immigranten. Lees hier haar verhaal!

‘Ik ben Anne Stouten, 34 jaar en ik kom uit Nieuwerkerk (Zeeland.) Op dit moment woon ik weer bij mijn ouders - sinds 9 maanden alweer - nadat ik terug ben gekomen van een 2-jarige uitzending met OM. Ik ben nu werkzaam als docent alfabetisering & inburgering, dat houdt in dat ik Nederlandse les geef aan vluchtelingen - uit voornamelijk Syrië, Eritrea, Afghanistan, Somalië en Congo - die sinds kort in Zeeland wonen.

God heeft mij destijds laten zien dat Hij voor mij dit jaar op de Wittenberg op het oog had. Ik was klaar met mijn studie Frans en had de Master Interculturele Communicatie afgerond, maar voelde me nog niet ‘klaar’ om te gaan werken. Ik wist nog niet zo goed waar ik aan de slag wilde gaan. Dit deelde ik ook in gebed met de Heere God. Op een avond, ik weet het nog precies, liep ik langs het water om mijn gedachten op een rijtje te krijgen en ze in gebed voor te leggen. Op dat moment kwam de naam ‘De Wittenberg’ heel sterk bij me binnen. Ik had weleens iets over deze Bijbelschool gehoord, maar het was echt nooit in me opgekomen om mijzelf daarvoor aan te melden. Het trok me niet zo, een jaar Bijbelschool, dat is niks voor mij dacht ik. Ik was toch immers al christen, had al op een christelijke basis- en middelbare school gezeten en ik had ook niet echt geloofsvragen waar ik antwoorden op zocht. Ik deed dus in eerste instantie niets met de ingeving die ik tijdens mijn wandeling kreeg. Toch wist ik ook niet zo goed welke richting ik dan wel op moest en er bleef iets aan me knagen. Uiteindelijk heb ik me toch maar aangemeld.

Aarzelend vanuit mezelf, maar in vertrouwen op God, dat Hij me hier wilde hebben, liep ik over de grote oprijlaan het Wittenberg-gebouw binnen. Ik deed er de richting Missionair werk buitenland omdat ik dit goed vond passen bij mijn studierichting Frans - Interculturele Communicatie. We kregen de mogelijkheid om te worden ondergedompeld in andere culturen en gaandeweg de lessen werd ik steeds enthousiaster om ook iets van mijn geloof te kunnen overdragen aan mensen uit andere landen en met andere geloofsachtergronden. Het was een intensief jaar - door alle lessen en het leven in de leefgemeenschap - maar ook enorm verrijkend. Lees verder op www.dewittenberg.nl/anne

« Terug

Archief > 2018 > oktober

Geen berichten gevonden