Themaweek duurzaamheid: De zesde acte (Jan Wolsheimer)

31 oktober 2018

Van maandag 29 oktober tot en met donderdag 1 november a.s. wordt op de Wittenberg de themaweek duurzaamheid georganiseerd met als titel 'Het echte leven'. Tijdens deze themaweek zijn ook gasten van buiten de Wittenberg van harte welkom om aan te schuiven bij de verschillende programmaonderdelen.

Op woensdagochtend 31 oktober a.s. om 09.00 uur komt Jan Wolsheimer om te spreken over - en aan de slag te gaan vanuit - het thema 'De zesde acte'. Nu ben jij aan de beurt... Jan Wolsheimer is voorganger, buurtdominee en schrijver en wordt binnekort directeur van Missie Nederland.

Jan Wolsheimer pioniert niet alleen in de Transvaalbuurt in Amsterdam. Hij doet dat ook in zijn eigen woonplaats, thuis en via sociale media. Hij begon een kerk in Woerden voor niet-kerkelijken en haalt via Facebook en Twitter geld op voor mensen die het nodig hebben. Zijn verjaardag viert hij sinds twee jaar volgens Lucas 14, waarin Jezus zegt dat als je een feestmaal geeft, je de armen, kreupelen, verlamden en blinden moet uitnodigen. ‘‘Ik nodig nu straatkrantverkopers, vluchtelingen en mensen met een psychische stoornis uit. Ongelooflijk wat er dan gebeurt. Eén vrouw, Cora van 70, vertelde dat ze sinds haar 11e niet meer voor een verjaardag was uitgenodigd. Kijk, ik kan de wereldproblemen niet oplossen, maar ik kan wel Cora uit Woerden uitnodigen voor mijn verjaardag.’’ (bron: EO Visie)

Woensdag 31 oktober 2018
Themaweek duurzaamheid
'De zesde acte'
Door Jan Wolsheimer

08.45 uur Koffie
09.00 uur Programma 'De zesde acte'
12.30 uur Lunch
13.00 uur Einde programma

De toegang is gratis, vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via email: info@dewittenberg.nl of telefonisch via 030 692  41 66.


Jan Wolsheimer

« Terug