DE WITTENBERG, DÉ PLEK WAAR JE JEZELF, GOD EN ELKAAR VINDT EN JE TOEKOMST ONTDEKT.

Themaweek duurzaamheid: Messentrekkers bij de Nachtwacht (Koos van Noppen)

dinsdag 30 oktober 2018

Van maandag 29 oktober tot en met donderdag 1 november a.s. wordt op de Wittenberg de themaweek duurzaamheid georganiseerd met als titel 'Het echte leven'. Tijdens deze themaweek zijn ook gasten van buiten de Wittenberg van harte welkom om aan te schuiven bij de verschillende programmaonderdelen.

Op dinsdagochtend 30 oktober a.s. om 09.00 uur komt Koos van Noppen om te spreken over zijn pamflet Messentrekkers bij de Nachtwacht (klik hier voor een download).  

"Zeer regelmatig ontmoet ik oprechte christenen die een graad van milieubewusteloosheid aan de dag leggen waar ik stil van word. Mij bekruipt dan het akelige gevoel dat ze zich gedragen als messentrekkers bij de Nachtwacht. Daarmee zeg ik uiteraard niet dat ze, zoals W.A. de R. uit B., psychisch gestoord zijn. Het zijn keurige mensen, volledig toerekeningsvatbaar, die qua milieuvriendelijkheid lijnrecht ingaan tegen wat je van hen verwacht. Ze zijn actief lid van een christelijke gemeente, maar houden er een in veel opzichten identieke levensstijl op na als de gemiddelde Nederlander. Hoe doen ze dat toch? Ze maken serieus werk van ‘navolging’ en ’discipelschap’, maar die termen lijken in de praktijk nauwelijks verbinding te hebben met de zorg voor de schepping. Het wemelt tegenwoordig van ‘geestelijk leiders’, initiatieven en bewegingen die beklemtonen te ‘luisteren naar wat de Geest zegt’. Hoe kan het dat de Geest – althans volgens hen – nooit iets zegt over onze stervende planeet?" 

Dinsdag 30 oktober 2018
Themaweek duurzaamheid
'Messentrekkers bij de Nachtwacht'
Door Koos van Noppen

08.45 uur Koffie
09.00 uur Programma 'Messentrekkers bij de Nachtwacht'
12.30 uur Lunch
13.00 uur Einde programma

De toegang is gratis, vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via email: info@dewittenberg.nl of telefonisch via 030 692  41 66.


Koos van Noppen

« Terug

Actie Investeer in het Koninkrijk Steun de nieuwe opzet van de Wittenberg. Daarvoor is €250.000 nodig!

  • Koop een ‘Aandeel in de Wittenberg’ voor € 1000
  • Sponsor een student voor één maand voor € 500
  • Geef een bijzondere gift van € 100 , € 250 of een ander bedrag

Nieuws

Vacature: Kok (28 uur)

woensdag 22 mei 2019 Wil jij als kok ons team komen versterken in de nieuwe opzet van de Wittenberg? Reageer dan snel op deze uitdaging! De Wittenberg is vernieuwd met vijf maanden oriëntatie voor jongeren, een ... lees verder

Jongerenwerkersopleiding van de Wittenberg naar het Evangelisch College

donderdag 18 april 2019 Op donderdag 18 april hebben de Wittenberg en het Evangelisch College een overeenkomst getekend waarin is vastgelegd dat met ingang van het studiejaar 2019-2020 de Jongerenwerkersopleiding van de ... lees verder

PERSBERICHT | Predikantenechtparen Tramper en Van Ekris verbinden zich aan de nieuwe leefgemeenschap van de Wittenberg.

donderdag 04 april 2019 Predikantenechtparen Tramper en Van Ekris verbinden zich aan de nieuwe leefgemeenschap van de Wittenberg. Ds. Niek en Jenny Tramper en dr. Kees en Arianne van Ekris zullen zich aan de Wittenberg ... lees verder

Open avonden en meeloopdagen Inside-out

Ben je tussen 17 en 24 jaar en heb je interesse in De Wittenberg Inside-out?

Meld je dan aan voor een meeloopdag of open avond van Inside-out.

Open avond leefgemeenschap

Ben je geinteresseerd in het wonen en leven op de Wittenberg? Kom dan naar onze open avond op dinsdag 11 juni. We starten om 18:00 met een maaltijd.

Meld je hier aan voor de open avond!

Agenda