Algemene informatie

Omdenken in het Jeugdwerk

Hoe bereiken jongeren de kerk?!


Trainingsdag op vrijdag 7 april 2017

De Wittenberg organiseert – vanuit de Jongerenwerkersopleiding en in samenwerking met diverse jeugdwerkorganisaties – een trainingsprogramma voor tienerleiders, jongerenwerkers en beleidsmakers. Onder leiding van een professionele trainer van Omdenken gaan we aan de slag met de uitdagingen, thema’s of dilemma’s die deelnemers zelf aanreiken.

Vergeet even alle boekjes die je over jeugdwerk hebt gelezen en alle workshops die je ooit hebt gevolgd. Misschien is het wel tijd om de netten aan de andere kant van de boot uit te gooien. Met andere woorden: is het mogelijk om de uitdagingen en problemen rond jongeren en het geloof eens vanuit een ander point of view te benaderen?

We gooien het daarom op deze dag eens over een hele andere boeg. Zo hebben we een aantal ‘omdenkers’ gevraagd om ons te helpen eens anders te kijken naar de stokpaardjes en beren op de weg. Dit omdenken gaan we trouwens niet alleen met volwassenen doen, maar we krijgen ook hulp van getalenteerde jongeren die ‘out of the box’ durven te denken.

We starten het programma op locatie door een kijkje te nemen bij leuke initiatieven die de jongeren van nu – blijkbaar – écht aanspreken. Hierdoor geïnspireerd zetten we vervolgens het programma voort op de Wittenberg in Zeist waarbij we hulp krijgen van een professionele trainer van Omdenken.

Neem ook jouw uitdaging, thema of dilemma mee! Wie weet verlaat je de Wittenberg met een andere blik, denkrichting of actielijst dan je van tevoren had kunnen bedenken.

Praktische informatie

Organisatie: de Wittenberg (Jongerenwerkersopleiding) i.s.m. diverse jeugdwerk- en jongerenorganisaties (Youth For Christ, CGJO, NGJ, Young & Holy, MissieNederland, de HGJB en Chris)

Voor wie
: Jeugdleiders, jongerenwerkers, jeugdouderlingen, vrijwilligers en andere mensen die zoeken naar (het begin van) nieuwe denk- en kijkrichtingen rondom jongeren en geloof

Waar
: start op verschillende locaties in midden Nederland, vervolg op de Wittenberg, Krakelingweg 10 in Zeist

Wanneer
: vrijdag 7 april 2017 van 15.00 tot 21.00 uur (incl. warme maaltijd)

Toegang
: €19,50 p.p. (incl. warme maaltijd, koffie etc.), groepen vanaf 5 personen betalen €15,00 p.p.

Aanmelden
Trainingsdag Omdenken in het Jeugdwerk volgeboekt

Fantastisch dat je belangstelling hebt voor onze Trainingsdag Omdenken in het jeugdwerk! Je bent niet de enige, de trainingsdag op 7 april is inmiddels volledig volgeboekt en aanmelden voor deze dag is helaas niet meer mogelijk. Ook is er al sprake van een wachtlijst waarop we nu geen nieuwe deelnemers meer kunnen plaatsen.

Maar… de bedoeling is om deze dag later dit jaar nogmaals te organiseren. Wil je hiervan op de hoogte worden gehouden dan kun je hieronder je emailadres achterlaten. Wanneer er meer informatie over een tweede dag bekend is dan informeren we je hier z.s.m. over zodat je als eerste in de gelegenheid bent je aan te melden.

E-mailadres