De Wittenberg | Retraites

God zoeken in de stilte

Hoe vind ik rust, ritme en stabiliteit? Hoe kan ik meer van God ontdekken? Hoe vind ik richting voor mijn toekomst?

Herken je deze vragen? Kom dan eens naar de Wittenberg voor een retraite. Wie weet is dat voor jou of voor je groep of kring een goed moment om even je studie of drukke baan los te laten en bezig te zijn met vragen die er echt toe doen in het leven. Hoe kun je meer van God ontdekken en je met Hem verbonden voelen? Wat was je droom ook alweer en welke keuzes wil je maken om die te realiseren?

Gastvrije ontvangst
Je wordt gastvrij ontvangen door mensen van de leefgemeenschap. Je komt al gauw in de ontspannen atmosfeer van de Wittenberg, een mooi begin van je retraite! Voor je natje en droogje wordt tijdens een retraite goed gezorgd. Daarbij geniet je van de heerlijke gerechten van onze kok.

Vieren door stilte
Wat onze retraites speciaal maken zijn de vieringen. Daarmee zetten we ons dagelijks op vaste momenten even stil. We bidden en luisteren naar een bijbeltekst en wat God tot ons wil zeggen. Deze getijdengebeden van ongeveer 15 minuten geven je retraite ritme, verdieping en stabiliteit.

Themaretraites

Tijdens themaretraites staan we stil rondom één bepaald thema. Dit thema kan op verschillende manieren uitgewerkt worden, bijvoorbeeld in groepsgesprekken en persoonlijke reflectie, een lezing, een meditatieve bijbelstudie of een creatieve verwerking. We zoeken daarin een goed evenwicht tussen hoofd, hart en handen, en geven jou 'tools' mee voor het gewone dagelijkse leven. 

De themaretraites worden inhoudelijk begeleid door Kees van Ekris en Niek Tramper. Aan een themaretraite kunnen maximaal 15 personen deelnemen. De themaretraites vinden altijd plaats in een weekend, van vrijdagmiddag tot en met zondag. 

vr 15 nov - zo 17 nov Rust vinden in een veeleisende samenlevingvr 13 dec - zo 15 dec Stil worden bij het wonder van Kerst
vr 10 jan - zo 12 jan Onbezorgd? 
vr 7 feb - zo 9 feb Het geheim van inspirerend leiderschap
vr 6 mrt - zo 8 mrt De Bijbel lezen met het hart

Individuele retraites

Kom tot rust en neem de tijd voor jezelf. De Wittenberg biedt een uitstekende plaats om op adem te komen. De Wittenberg is gelegen op een prachtige en rustige plek aan de rand van het bos. De getijdengebeden en maaltijden geven ritme aan je dag. De rest van de dag kun je op jouw manier invullen. Geniet van de prachtige natuur en maak een wandeling of een fietstocht door de bossen van Zeist. Kruip weg met een boek in de huiskamer of zoek God in de stilte van de kapel.

Je bent bij ons welkom in de volgende weken:

Week 43: 23 t/m 26 oktober
Week 44: 27 oktober t/m 2 november
Week 45: 3 t/m 9 november
Week 46: 10 t/m 14 november
Week 47: 17 t/m 23 november
Week 48: 24 november t/m 1 december

Klik hier om je aan te melden

Kosten

Individueel verblijf

1-persoonskamer 2-persoonskamer
€60,00 €48,00
Vanaf dag 3 €55,00 €45,50


De kosten zijn per persoon per nacht en all-in (incl. overnachting, ontbijt, lunch, diner, drinken, laken- en handdoekenpakket en gebruik van de stille huiskamer en kapel).

Tweepersoonskamers zijn beperkt beschikbaar.

Inchecken: 15.30 - 17.00
Uitchecken: tot 14.00


Themaretraite

1-persoonskamer 2-persoonskamer
€175 €125


De kosten zijn per persoon voor twee overnachtingen en all-in (incl. overnachting, ontbijt, lunch, diner, drinken, laken- en handdoekenpakket en gebruik van de stille huiskamer en kapel).

Tweepersoonskamers zijn beperkt beschikbaar. 

Inchecken: vrijdag 15.30 - 17.00
Uitchecken: zondag tot 14.00

Annulering
Je kunt tot maximaal 3 dagen voor aanvang annuleren. Je krijgt dan de helft van de kosten teruggestort. Bij annulering korter dan 3 dagen voor aanvang, worden de kosten niet gerestitueerd.