De Wittenberg | Retraites

God zoeken in de stilte

Hoe vind ik rust, ritme en stabiliteit? Hoe kan ik meer van God ontdekken? Hoe vind ik richting voor mijn toekomst?

Herken je deze vragen? Kom dan eens naar de Wittenberg voor een retraite. Wie weet is dat voor jou of voor je groep of kring een goed moment om even je studie of drukke baan los te laten en bezig te zijn met vragen die er echt toe doen in het leven. Hoe kun je meer van God ontdekken en je met Hem verbonden voelen? Wat was je droom ook alweer en welke keuzes wil je maken om die te realiseren?

Gastvrije ontvangst
Je wordt gastvrij ontvangen door mensen van de leefgemeenschap. Je komt al gauw in de ontspannen atmosfeer van de Wittenberg, een mooi begin van je retraite! Voor je natje en droogje wordt tijdens een retraite goed gezorgd. Daarbij geniet je van de heerlijke gerechten van onze kok.

Vieren door stilte
Wat onze retraites speciaal maken zijn de vieringen. Daarmee zetten we op vaste tijden op de dag even stil. We bidden en luisteren naar een bijbeltekst en wat God tot ons wil zeggen. Deze gebedsmomenten van ongeveer 15 minuten geven je retraite ritme, verdieping en stabiliteit.

Themaretraites

Tijdens themaretraites staan we stil rondom één bepaald thema. De themaretraites worden inhoudelijk begeleid door Kees van Ekris en Niek Tramper. Aan een themaretraite kunnen maximaal 20 personen deelnemen. De themaretraites vinden altijd plaats in een weekend, van vrijdagmiddag tot en met zondag. 

vr 15 nov - zo 17 nov Rust vinden in een veeleisende samenlevingvr 13 dec - zo 15 dec Stil worden bij het wonder van Kerst
vr 10 jan - zo 12 jan Onbezorgd? 
vr 7 feb - zo 9 feb Het geheim van inspirerend leiderschap
vr 6 mrt - zo 8 mrt De Bijbel lezen met het hart

Individuele retraites

Kom tot rust en neem de tijd voor jezelf. De Wittenberg biedt een uitstekende plaats om op adem te komen. De Wittenberg is gelegen op een prachtige en rustige plek aan het rand van het bos. De getijdengebeden en maaltijden geven ritme aan je dag. De rest van de dag kun je op jouw manier invullen. Geniet van de prachtige natuur en maak een wandeling of een fietstocht door de bossen van Zeist. Of kruip weg met een boek uit de bibliotheek in de huiskamer of zoek God in de stilte van de kapel.

Je bent bij ons welkom in de volgende weken:

Week 40: 4 t/m 5 oktober
Week 41: 6 t/m 12 oktober
Week 42: 13 t/m 19 oktober
Week 43: 20 t/m 26 oktober
Week 44: 27 oktober t/m 2 november
Week 45: 3 t/m 9 november
Week 46: 10 t/m 16 november
Week 47: 17 t/m 23 november
Week 48: 24 november t/m 1 december

Kosten

Individueel verblijf

1-persoonskamer 2-persoonskamer
€60,00 €48,00
Vanaf dag 3 €55,00 €45,50


De kosten zijn per persoon per nacht en all-in (incl. overnachting, ontbijt, lunch, diner, drinken, laken- en handdoekenpakket en gebruik van de stille huiskamer en kapel).

Inchecken: 15.30 - 17.00
Uitchecken: 13.00 - 13.30 (na de lunch)


Themaretraite

1-persoonskamer 2-persoonskamer
€175 €125


De kosten zijn per persoon voor twee overnachtingen en all-in (incl. overnachting, ontbijt, lunch, diner, drinken en gebruik van de stille huiskamer en kapel). 

Inchecken: vrijdag 15.30 - 17.00
Uitchecken: zondag 13.00 en 13.30 (na de lunch)