R E T R A I T E S

God zoeken in de stilte

Kom op adem bij God en bij jezelf

Hoe kom ik op adem en kan ik meer van God ontdekken? Herken je deze vragen? Laat de hectiek van alledag even los, vind rust en kom op retraite bij de Wittenberg: individueel of in een groep. Ook een thema- of wandelretraite behoort tot de mogelijkheden.  

Waarom retraites? 

Onze samenleving kent veel haast, een overmaat aan prikkels en prestatiedrang. Altijd maar doorgaan geeft stress. Leven vanuit onrust en angst, maakt uiteindelijk ziek. Niet voor niets trekken mensen zich terug in een klooster. Laat de hectiek van alledag even los en zoek de stilte op. Al onze retraites zijn erop gericht dat je meer vitaliteit en ademruimte in je leven ervaart. 

Vieren door stilte

Onze leefgemeenschap doet er alles aan om je gastvrij te ontvangen. Elke dag zijn we op drie momenten stil om te bidden en te luisteren naar wat God tot ons wil zeggen. Deze getijdengebeden geven je retraite verdieping en stabiliteit. 

Even ontspannen? 

Wil je je gewoon een aantal dagen ontspannen in een bosrijke omgeving? Bijv. je studieverlof bij ons doorbrengen of tijd nemen voor een belangrijke beslissing? Ook dan ben je van harte welkom bij de Wittenberg.

Bekijk de verschillende retraite-mogelijkheden of download de retraite-folder van 2022!

Foto Cornelie-3
Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie
17 februari 2022

Jezus ontmoeten in de stilte

Ze kwam voor het eerst naar de Wittenberg. Cornelie had gegoogled op een passende retraite. Ze had het nodig zich even t…
Lees verder
Niek-boek-2
Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie
11 januari 2022

NIEUW bij de Wittenberg: Masterclass - ‘Onrustig is ons hart’

De Wittenberg introduceert een viertal masterclasses over levenskunst in een veeleisende wereld. Ze zijn met name…
Lees verder
Kapel 24-09 1
Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie
4 november 2021

Kerkenraad St. Jansgemeente Gouda houdt retraite op de Wittenberg

Als start vanuit een nieuwe samenstelling van ons moderamen hebben we genoten van de gastvrijheid op de Wittenberg. Vanu…
Lees verder