De Wittenberg | Retraites

God zoeken in de stilte

Hoe vind ik rust, ritme en stabiliteit? Hoe kan ik meer van God ontdekken? Hoe vind ik richting voor mijn toekomst?

Herken je deze vragen? Kom dan eens naar de Wittenberg voor een retraite. Wie weet is dat voor jou of voor je groep of kring een goed moment om even je studie of drukke baan los te laten en bezig te zijn met vragen die er echt toe doen in het leven. Hoe kun je meer van God ontdekken en je met Hem verbonden voelen? Wat was je droom ook alweer en welke keuzes wil je maken om die te realiseren?

Gastvrije ontvangst
Je wordt gastvrij ontvangen door mensen van de leefgemeenschap. Je komt al gauw in de ontspannen atmosfeer van de Wittenberg, een mooi begin van je retraite! Voor je natje en droogje wordt tijdens een retraite goed gezorgd. Daarbij geniet je van de heerlijke gerechten van onze kok.

Vieren door stilte
Wat onze retraites speciaal maken zijn de vieringen. Daarmee zetten we ons dagelijks op vaste momenten even stil. We bidden en luisteren naar een bijbeltekst en wat God tot ons wil zeggen. Deze getijdengebeden van ongeveer 15 minuten geven je retraite ritme, verdieping en stabiliteit.

Themaretraites

Tijdens themaretraites staan we stil rondom één bepaald thema. Dit thema kan op verschillende manieren uitgewerkt worden, bijvoorbeeld in groepsgesprekken en persoonlijke reflectie, een lezing, een meditatieve bijbelstudie of een creatieve verwerking. We zoeken daarin een goed evenwicht tussen hoofd, hart en handen, en geven jou 'tools' mee voor het gewone dagelijkse leven. 

Tip: verleng de themaretraite met aansluitend een paar dagen persoonlijke retraite!

De themaretraites worden inhoudelijk begeleid door Kees van Ekris en Niek Tramper. Aan een themaretraite kunnen maximaal 14 personen deelnemen. De themaretraites vinden altijd plaats in een weekend, van vrijdagmiddag tot en met zondag. 

vr 3 apr - zo 5 apr GEANNULEERD - Dichtbij Pasen – hoop vasthouden in tijden van ontmoediging
vr 1 mei - 3 mei GEANNULEERD - Vreugde ontdekken in verbeelding (Creatieve retraite)
vr 5 jun - zo 7 jun Eerlijk leven - nadenken over duurzaamheid
vr 26 juni - zo 28 jun Vreugde houden in je werk in de kerk
vr 4 sept - zo 6 sept Het geheim van inspirerend leiderschap
vr 9 okt - zo 11 okt Retraite voor jonge ouders
vr 30 okt - zo 1 nov Omgaan met verlies
vr 27 nov - zo 29 nov Werken aan verdieping van je huwelijk (Retraite voor jonge stellen)
vr 11 dec - zo 13 dec Proef de stilte (Stilteretraite met Lectio Divina)

Individuele retraites

Kom tot rust en neem de tijd voor jezelf. De Wittenberg biedt een uitstekende plaats om op adem te komen. De Wittenberg is gelegen op een prachtige en rustige plek aan de rand van het bos. De getijdengebeden en maaltijden geven ritme aan je dag. De rest van de dag kun je op jouw manier invullen. Geniet van de prachtige natuur en maak een wandeling of een fietstocht door de bossen van Zeist. Kruip weg met een boek in de huiskamer of zoek God in de stilte van de kapel.

Je bent bij ons welkom in de volgende weken:

Week 23: 1 juni t/m 7 juni
Week 24: 8 juni t/m 14 juni
Week 25: 15 juni t/m 21 juni
Week 26: 22 juni t/m 28 juni

Klik hier om je aan te melden

Kosten individueel verblijf

1-persoonskamer 2-persoonskamer
€60,00 €48,00
Vanaf dag 3 €55,00 €45,50


De kosten zijn per persoon per nacht en all-in (incl. overnachting, ontbijt, lunch, diner, drinken, laken- en handdoekenpakket en gebruik van de stille huiskamer en kapel).

Tweepersoonskamers zijn beperkt beschikbaar.

Kosten themaretraites

1-persoonskamer 2-persoonskamer
€175 €150


De kosten zijn per persoon voor twee overnachtingen en all-in (incl. overnachting, ontbijt, lunch, diner, drinken, laken- en handdoekenpakket en gebruik van de stille huiskamer en kapel).

Tweepersoonskamers zijn beperkt beschikbaar. 

Inchecken: vrijdag 15.30 - 17.00
Uitchecken: zondag tot 14.00

Annulering
Je kunt tot maximaal 3 dagen voor aanvang annuleren. Je krijgt dan de helft van de kosten teruggestort. Bij annulering korter dan 3 dagen voor aanvang, worden de kosten niet gerestitueerd.

Groepsretraites

Je bent bij ons ook van harte welkom voor een groepsretraite, bijvoorbeeld met je vrienden, bijbelkring, belijdenisgroep of kerkenraad. De getijden en maaltijden geven ritme aan jullie dag, maar daarnaast kunnen jullie de dagen op jullie manier invullen. 

Naast de optie voor een vrije invulling, is het ook mogelijk dat wij met jullie een inhoudelijk programma samenstellen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Niek Tramper of Kees van Ekris zal vervolgens contact met je opnemen.

Aan een groepsretraite kunnen maximaal 14 personen deelnemen.
De kosten voor een groepsretraite zijn afhankelijk van de duur, het programma en de begeleiding.

Voor meer informatie over de kosten, de beschikbare data of een programma op maat kun je het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vul het contactformulier in