De Wittenberg | Retraites

Kom tot rust

Hoe vind ik rust, ritme en stabiliteit? Hoe kan ik meer van God ontdekken? Hoe vind ik richting voor mijn toekomst?

Herken je deze vragen? Misschien is het dan voor jou een goed moment om even je studie of drukke baan los te laten en op retraite te gaan. Hoe kun je meer van God ontdekken en je met Hem verbonden voelen? Wat was je droom ook alweer en welke keuzes wil je maken om die te realiseren? Kom bij ons op retraite en ga aan de slag met jouw persoonlijke vragen.

Gastvrije ontvangst
Gastvrijheid staat op de Wittenberg hoog in het vaandel. Onze leefgemeenschap doet er alles aan om je gastvrij te ontvangen. Je komt al gauw in de ontspannen atmosfeer van de Wittenberg, een mooi begin van je retraite! Voor je natje en droogje wordt tijdens een retraite goed gezorgd. Daarbij geniet je van de heerlijke gerechten van onze kok.

Vieren door stilte
Wat onze retraites speciaal maken zijn de vieringen. Daarmee zetten we ons dagelijks op vaste momenten even stil. We bidden en luisteren naar een bijbeltekst en wat God tot ons wil zeggen. Deze getijdengebeden van ongeveer 15 minuten geven je retraite ritme, verdieping en stabiliteit.

Retraite sept. zingen buiten 2
Niek Tramper
Door Niek Tramper
15 september 2020

Biografie als bron - Impressies van een driedaagse over leiderschap en inspiratie

Leiding geven heeft alles te maken met je biografie, met ervaringen van zowel verwonding als verwondering. Maar dat ontd…
Lees verder
Kom tot rust tijdens een themaretraite
Martha Steenbergen - Murre
Door Martha Murre
20 maart 2020

Kom tot rust tijdens een themaretraite

Waarom biedt de Wittenberg retraites aan? En hoe ziet een themaretraite eruit? We vragen het aan Niek Tramper, monastiek…
Lees verder
Stil worden bij het wonder van kerst
Niek Tramper
Door Niek Tramper
16 december 2019

Stil worden bij het wonder van Kerst

Stil worden bij het wonder van Kerst. Is dat mogelijk in de drukste maand van het jaar? …
Lees verder