De Wittenberg | Retraites

God zoeken in de stilte

Hoe vind ik rust, ritme en stabiliteit? Hoe kan ik meer van God ontdekken? Hoe vind ik richting voor mijn toekomst?

Herken je deze vragen? Kom dan eens naar de Wittenberg voor een retraite. Wie weet is dat voor jou of voor je groep of kring een goed moment om even je studie of drukke baan los te laten en bezig te zijn met vragen die er echt toe doen in het leven. Hoe kun je meer van God ontdekken en je met Hem verbonden voelen? Wat was je droom ook alweer en welke keuzes wil je maken om die te realiseren?

Gastvrije ontvangst
Je wordt gastvrij ontvangen door mensen van de leefgemeenschap. Je komt al gauw in de ontspannen atmosfeer van de Wittenberg, een mooi begin van je retraite!

Retraitekeuzes
Je kunt kiezen uit twee varianten:

  • Themaretraite: een geheel door ons verzorgde retraite met een eigen thema.
  • Individuele retraite: een retraite waaraan je zelf je eigen invulling geeft.     

Vieren door stilte
Wat onze retraites speciaal maken zijn de vieringen. Die houden we op drie momenten per dag. Daarmee zetten we onszelf aan het begin, midden en eind van de dag even stil. We bidden en luisteren naar een bijbeltekst en wat God tot ons wil zeggen. Deze gebedsmomenten van ongeveer 15 minuten geven je retraite ritme, verdieping en stabiliteit.

Duur
De duur van de retraite bepaal je zelf bij de retraite met begeleiding en de vrije retraite. Dit kan bijvoorbeeld één of enkele dagen zijn, een weekend, midweek of langer. Voor je natje en droogje wordt tijdens een retraite goed gezorgd. Daarbij geniet je van de heerlijke gerechten van onze kok.

Geïnteresseerd?

Op alle communicatie van en met de Wittenberg is het privacy statement van toepassing.