De Wittenberg | Retraites

Kom tot rust

Hoe vind ik rust, ritme en stabiliteit? Hoe kan ik meer van God ontdekken? Hoe vind ik richting voor mijn toekomst?

Herken je deze vragen? Misschien is het dan voor jou een goed moment om even je studie of drukke baan los te laten en op retraite te gaan. Hoe kun je meer van God ontdekken en je met Hem verbonden voelen? Wat was je droom ook alweer en welke keuzes wil je maken om die te realiseren? Kom bij ons op retraite en ga aan de slag met jouw persoonlijke vragen.

Gastvrije ontvangst
Gastvrijheid staat op de Wittenberg hoog in het vaandel. Onze leefgemeenschap doet er alles aan om je gastvrij te ontvangen. Je komt al gauw in de ontspannen atmosfeer van de Wittenberg, een mooi begin van je retraite! Voor je natje en droogje wordt tijdens een retraite goed gezorgd. Daarbij geniet je van de heerlijke gerechten van onze kok.

Vieren door stilte
Wat onze retraites speciaal maken zijn de vieringen. Daarmee zetten we ons dagelijks op vaste momenten even stil. We bidden en luisteren naar een bijbeltekst en wat God tot ons wil zeggen. Deze getijdengebeden van ongeveer 15 minuten geven je retraite ritme, verdieping en stabiliteit.

Persoonlijke retraites

Kom tot rust en neem de tijd voor jezelf. De Wittenberg biedt een uitstekende plaats om op adem te komen. De Wittenberg is gelegen op een prachtige en rustige plek aan de rand van het bos. De getijdengebeden en maaltijden geven ritme aan je dag. De rest van de dag kun je op jouw manier invullen. Geniet van de prachtige natuur en maak een wandeling of een fietstocht door de bossen van Zeist. Kruip weg met een boek in de huiskamer of zoek God in de stilte van de kapel.

Je bent bij ons welkom in de volgende weken:

Week 24: 8 juni t/m 14 juni
Week 25: 15 juni t/m 21 juni
Week 26: 22 juni t/m 28 juni
Week 27: 29 juni t/m 5 juli
Week 28: 6 juli t/m 12 juli
Week 29: 13 juli t/m 19 juli
Week 30: 20 juli t/m 24 juli
Week 33: 10 augustus t/m 16 augustus
Week 34: 17 augustus t/m 23 augustus
Week 35: 24 augustus t/m 30 augustus

Inschrijven Persoonlijke retraite

Persoonlijke retraite Plus

Thema: Intimiteit met God in onzekere tijden
In deze onzekere tijden heb je misschien extra behoefte aan een moment van rust en het versterken van je relatie met God. Daarvoor bieden we de Persoonlijke retraite Plus aan. Een retraite waarin wij je dagelijks voorzien van materiaal om te mediteren. 

Inschrijven Persoonlijke retraite Plus

Themaretraites

Tijdens themaretraites staan we stil rondom één bepaald thema. Dit thema kan op verschillende manieren uitgewerkt worden, bijvoorbeeld in groepsgesprekken en persoonlijke reflectie, een lezing, een meditatieve bijbelstudie of een creatieve verwerking. We zoeken daarin een goed evenwicht tussen hoofd, hart en handen, en geven jou 'tools' mee voor het gewone dagelijkse leven. 

De themaretraites worden inhoudelijk begeleid door Kees van Ekris en Niek Tramper. Aan een themaretraite kunnen maximaal 14 personen deelnemen. De themaretraites vinden altijd plaats in een weekend, van vrijdagmiddag tot en met zondag. 

Meld je hieronder aan voor een themaretraite.

vr 4 sept - zo 6 sept Het geheim van inspirerend leiderschap
vr 9 okt - zo 11 okt Retraite voor jonge ouders
vr 30 okt - zo 1 nov Omgaan met verlies
vr 27 nov - zo 29 nov Werken aan verdieping van je huwelijk (Retraite voor jonge stellen)
vr 11 dec - zo 13 dec Proef de stilte (Stilteretraite met Lectio Divina)

Kosten themaretraite

1-persoonskamer 2-persoonskamer
€175 €150


De kosten zijn per persoon voor de geleide retraite, twee overnachtingen en all-in (incl. overnachting, ontbijt, lunch, diner, drinken, laken- en handdoekenpakket en gebruik van de stille huiskamer en kapel).

Tweepersoonskamers zijn beperkt beschikbaar. 

Kosten individueel verblijf

1-persoonskamer 2-persoonskamer
€60,00 €48,00
Vanaf dag 3 €55,00 €45,50


De kosten zijn per persoon per nacht en all-in (incl. overnachting, ontbijt, lunch, diner, drinken, laken- en handdoekenpakket en gebruik van de stille huiskamer en kapel).

Tweepersoonskamers zijn beperkt beschikbaar.

Groepsretraites

Je bent bij ons ook van harte welkom voor een groepsretraite, bijvoorbeeld met je vrienden, bijbelkring, belijdenisgroep of kerkenraad. De getijden en maaltijden geven ritme aan jullie dag, maar daarnaast kunnen jullie de dagen op jullie manier invullen. 

Naast de optie voor een vrije invulling, is het ook mogelijk dat wij met jullie een inhoudelijk programma samenstellen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Niek Tramper of Kees van Ekris zal vervolgens contact met je opnemen.

Aan een groepsretraite kunnen maximaal 14 personen deelnemen.
De kosten voor een groepsretraite zijn afhankelijk van de duur, het programma en de begeleiding.

Wil je meer informatie over de kosten, de beschikbare data en de mogelijkheden voor een programma op maat? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Vul het contactformulier in

In- en uitchecken

Inchecken: 15.30 - 17.00
Uitchecken: tot 14.00

Annuleringsvoorwaarden

Je kunt tot maximaal 3 dagen voor aanvang annuleren. Je krijgt dan de helft van de kosten teruggestort. Bij annulering korter dan 3 dagen voor aanvang worden de kosten niet gerestitueerd.