Startweekend 2018

Startweekend 2018

Terugblik startweekend 2018 Arie van Kranenburg

Na mijn toelatingsgesprek op maandag start gelijk het jaar Wittenberg, we beginnen die week direct goed met hét startweekend op de vrijdag.

Het was een flinke wandeltocht van ruim 5 kilometer, vanaf het station naar de Wittenberg met mijn koffer. Het Wittenbergavontuur begon die avond met een kennismakingsbingo-namenspel. Uiteraard was er die avond ook nog tijd voor een potje tafelvoetbal in de eetzaal.

Na het ontbijt en de dagopening zijn we op zaterdag Zeist in gefietst. Het 80-opdrachtenspel was een succes. Onderdelen zoals een koprol doen in een winkel gaf een hoop bekijks. Die middag hebben we een ontgroeningsmiddag gehad bij het Henschotermeer. Medewerkers en iemand uit het leger leerde ons de 10-Wittenbergregels uit ons hoofd kennen. Regels zoals; Gij zult niet in uw ondergoed over de gangen paraderen, gij zult dagelijks om 20.00 uur sociaal doen en uw koffie nuttigen, gij zult uw corvee met plezier en tijdig uitvoeren, gij zult geen enkele liefdesrelatie aangaan vóór kerst en gij zult uw leven op den Wittenberg leven met vreugde.

Helaas konden we na het oefenen niet alle regels benoemen en moesten we hardlopen en push ups uitvoeren aan de waterkant. Na bumpervoetbal (voetbal terwijl je zelf allemaal in een grote opblaasbal zit) werd de dag feestelijk afgesloten bij het Henschotermeer met een barbecue.

Ik kijk terug op een gezellig startweekend waarin ik een hoop leefgemeeschappers beter heb leren kennen. Ondanks de spanning die ik aan het begin ervaarde zie ik uit naar een mooi jaar met elkaar.  

Arie