Stille retraites

Een 'Stille Retraite' staat tussen een individuele retraite en een themaretraite in. Je bent hier midden in de week voor drie dagen (twee nachten) met een kleine groep. 
Je komt (meestal) aan op dinsdagmiddag. De maaltijden gebruiken we in stilte. Op dinsdagavond volgt een korte introductie en uitleg en daarna ga je de stilte in. Dat kun je doen met Bijbelgedeelten en enkele teksten die we aanbevelen, maar uiteraard kun je hierin ook je eigen weg kiezen. 

Naast de getijdengebeden (morgen-, middag en avondgebed) maak je twee gezamenlijke momenten van een uur mee: een lectio divina geleid door een van de leden van het monastieke team. Met elkaar lezen en overdenken we een Schrifttekst met momenten waarop we delen wat ons aanspreekt, wat ons vragen geeft in een vorm van 'open sharing' (delen zonder verdere discussie). Tijdens deze retraite is ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een persoonlijk begeleidingsgesprek. 

Data en thema's

  • Dinsdag 19 - donderdag 21 oktober 2021
  • Dinsdag 9 - donderdag 11 november 2021
  • Dinsdag 11 - donderdag 13 januari 2022
  • Dinsdag 8 - donderdag 10 februari 2022

Aanmelden Stille retraitesKosten 

€ 178,50 per persoon.
Voor echtparen geldt een korting van 10%.


Bij de kosten zijn inbegrepen: twee overnachtingen incl. volpension, koffie/thee en laken- en handdoekenpakket; deelname aan het retraiteprogramma; deelname aan de vier getijdengebeden en gebruik van de stille huiskamer, kapel en stiltetuin.