Wandelretraite, back to nature

Ben jij op zoek naar rust in je hoofd en nieuwe inspiratie? Kom naar onze driedaagse wandelretraite. Wandelen is een goede manier van onthaasten. Maak je hoofd leeg, vind ontspanning en verwonder je over de natuur.

Tijdens de retraite gaan we al wandelend met een thema aan de slag. Geniet van ruimte voor ontmoeting, maar ook van tijd voor jezelf. Ons gebouw en het naastgelegen bos garanderen je een gevoel van 'back to nature'. 

Wandelretraite Dag 1
Je komt de tweede helft van de middag aan. Nadat je je geïnstalleerd hebt is er een eerste kennismaking met elkaar en het thema. Na de warme maaltijd is er een warming-up: een avondwandeling in het bos. We sluiten af met het avondgebed en als je wil kan je nog even blijven zitten in onze huiskamer.

Wandelretraite Dag 2  
Na het ochtendgebed en ontbijt trekken we de wandelschoenen aan. We maken een tocht van ongeveer 11 km. Tegen 13 uur hopen we weer terug te zijn en lunchen we met elkaar. De middag is vrij. In de avond duiken we in het thema door middel van een lezing of een Lectio Divina. 

Wandelretraite Dag 3
Voor de liefhebbers is er een 'voor dag en dauw wandeling'. Na het ochtendgebed en ontbijt hebben we een Emmaus-wandeling van ongeveer anderhalf uur, waarna we het thema afsluiten en evalueren met elkaar. Na het middaggebed en lunch gaat ieder weer zijn of haar eigen weg.

Praktisch
De wandelingen variëren van 4 tot maximaal 12 km. Ze worden begeleid door Marjan de Muijnck, wandelcoach en Jenny Tramper. De getijdengebeden bepalen mede het ritme van de dag. Voor deze dagen geldt geen maximumleeftijd.