Op ontdekkingstocht in de Bijbel

BramvPutten-profielfoto
Door Bram van Putten

Er zijn veel verhalen. Grote en kleine. Ze worden verteld in romans en in dichtbundels, we zien ze in films, series en in beeldende kunst en we horen ze in muziek en in reclames. Ze vormen ons denken, doen en laten. Het doet er toe in welk verhaal je gelooft.

De Bijbel vertelt een groot verhaal. Het geeft antwoorden op vragen als: Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Waar ga ik heen? De wereld van de Bijbel binnenstappen is de wereld van God binnenstappen. Het verhaal bij uitstek.

Hoe vertrouwd de Bijbel ook voor je is, op reis gaan door zijn wereld is en blijft een fascinerende ontdekkingstocht. Je krijgt nieuwe inzichten. Wat je al wist hoor je als nieuw. Je leert de wereld, mensen en jezelf beter kennen. Je krijgt antwoorden op levensvragen. Je ontmoet God.

"In Inside-out gaan we samen op ontdekkingstocht in de Bijbel."

Jezus was thuis in die wereld. Bij de verzoeking in de woestijn citeert hij uit wat wij het Oude Testament noemen. En een groot deel van de eerste dag van zijn opstanding geeft hij, als hij met de Emmaüsgangers meereist, – en dat spreekt mij als oudtestamenticus aan – onderwijs over het Oude Testament.

Jezus volgen is ook, denk ik, net als hij thuis zijn in Gods woord. In Inside-out gaan we samen op ontdekkingstocht in de Bijbel. Om het grote verhaal scherper in beeld te krijgen. Om met en van elkaar te leren. Om samen te ontdekken. Om samen uit te wisselen of en wat de verhalen met je doen. Hoe die je veranderen. En we besteden aandacht aan de vaardigheden die je helpen om (nog) beter toegerust op reis te gaan in de wereld van de Bijbel. Samen reizen is mooi en verrijkend, leert de ervaring!

Bram van Putten is trainer, docent en spreker. Aan verschillende opleidingen geeft hij les over het Oude Testament. Ook traint hij gespreksleiders hoe met anderen in gesprek te gaan over de Bijbel.  

Lees ook