"Ik realiseerde me dat je met weinig moeite iemand anders z’n dag een stukje mooier kan maken."

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Eva en Mirthe

Twee studenten van ons Inside-out traject hebben wat van hun ervaringen in dagboekvorm op papier gezet. Krijg een inkijkje in het leven van een student en lees mee! 

Dagboek van een student - deel 1

Liefste dagboek,

Vandaag was een dag om niet te vergeten! Ik heb veel gezien en meegemaakt deze dag. ’s Ochtends kregen we van Corjan en Edwin te horen dat het thema van deze expeditie was gebaseerd op één van onze lessen van de afgelopen week: zegenen. Elk groepje kreeg 50 euro mee en het was een vrije opdracht, je mocht doen wat je maar wilde. Zolang je maar niet dacht jezelf te gaan zegenen met een nieuwe broek natuurlijk. ;)

Wij als tweetal besloten om naar Utrecht te gaan (na een uur lang twijfelen).

In Utrecht hebben we spontaan geld weggegeven aan mensen waarvan we dachten dat zij het goed konden gebruiken, dat was mooi om te doen! Ons plan was om voor een paar studenten plantjes te kopen en die weg te geven, dat hebben we ook gedaan. De meeste studenten reageerden enthousiast, maar sommigen waren heel verbaasd en snapten niet helemaal waarom we dit deden. Als we vervolgens uitlegden dat we dit als opdracht moesten doen, was de spontaniteit er een beetje af haha.

Ieder groepje had hele mooie dingen gedaan die dag. Het was grappig om aan het einde van de middag te horen wat iedereen had gedaan, het was zo verschillend. Iedereen had deze opdracht op zijn eigen manier uitgevoerd.

Ik heb vandaag iets waardevols geleerd. Ik realiseerde me dat je met weinig moeite iemand anders z’n dag een stukje mooier kan maken. Iets om te onthouden voor elke dag. :)

‘Wees gezegend om tot een zegen te zijn’

Welterusten!

Lees ook