"We kregen een boek mee met opdrachten om zelf stiltemomentjes te creëren waarin je God kunt ontmoeten."

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Eva en Mirthe

Twee studenten van ons Inside-out traject hebben wat van hun ervaringen in dagboekvorm op papier gezet. Krijg een inkijkje in het leven van een student en lees mee! 

Dagboek van een student - deel 3

Hi Dagboek,

Een redelijk ‘normale’ lesdag vandaag. Maar wat is normaal? De lessen zijn zo gevarieerd, dat iedere dag toch totaal anders is.

Het eerste vak vandaag was Eerlijke vragen. Vandaag gingen we in op het ‘grote waarom van het lijden’, een spannend en interessant onderwerp! Waar komt het lijden vandaan, en waarom grijpt God niet in? Best pittige vragen… Echt een concreet antwoord hebben we niet gekregen, maar zeker wel genoeg stof tot nadenken!

Na de koffiepauze stond Joline Zuidema voor de klas om het vak Bezield leven te geven. We deden een test om je spirituele talen in beeld te krijgen. Dat klinkt nogal zweverig vond ik, maar eigenlijk gaat het om de manieren waarop je God kunt verstaan en Hem kunt dienen. Dit geeft inzicht in hoe je God kunt ontmoeten, maar maakt je ook bewust dat mensen een andere taal kunnen spreken. We kregen een boek mee met opdrachten om zelf stiltemomentjes te creëren waarin je God kunt ontmoeten, als opdracht voor de volgende keer. Ik heb echt zin om hier mee aan de slag te gaan!

De derde les vandaag was Missie: verlost tot een verlossend leven. Verlossing niet alleen van onze zonden, maar op veel meer gebieden. In die vrijheid mogen we gaan en ook anderen verlossen en vergeven, zoals God ook bij ons heeft gedaan. Hij zette de eerste stap!

Ten slotte eindigden we de dag met Sport. Jenitha had een bootcamp klaargezet. Na zo’n intense dag is het echt fijn om even op een andere manier bezig te zijn!

Dat was de lesdag alweer… Moe maar voldaan.

Liefs, mij

Lees ook