Rikko Voorberg spreker tijdens de iPoweravond 'Doe iets!'

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Op woensdagavond 23 september wil Rikko Voorberg ons oproepen om uit onze christelijke bubbel te stappen en iets te doen. Voor de wereld en voor de ander. Hij roept ons om op 'smaakmakers' te worden: het zout van de aarde. Naar aanleiding van Mattheüs 5:13 waarin Jezus Zijn volgelingen oproept om smaak te brengen in een 'flauwe' wereld.

Wie is Rikko Voorberg?
Rikko Voorberg (1980) is theoloog, schrijver en theatermaker. Hij is oprichter en voorganger van de PopUpkerk, artistiek leider van StroomWest en schrijver/columnist voor de NRC-Next en het Nederlands Dagblad. Eind december 2018 reed hij met actiegroep 'We gaan ze halen' naar Athene in een poging vluchtelingen uit de kampen mee te nemen. Op zijn LinkedIn-pagina omschrijft hij zichzelf als 'theoloog in het wild' en schrijft hij dat hij 'experimenteert in het publieke domein met het verhaal van de kerk' en 'altijd op zoek is naar wat dat oude verhaal in de werkelijkheid kan doen'. 

Wat is een iPoweravond? 
Tijdens een iPoweravond willen we geloof en het leven op een eigentijdse manier met elkaar verbinden. De i in iPower staat voor: inspirerend, interactief, intellectueel en intrigerend. Inspirerende sprekers prikkelen je en zetten je aan tot nadenken. 

Voor wie is deze avond? 
De iPoweravonden worden georganiseerd voor onze leefgemeenschap en onze Inside-out studenten. Zodra de corona-maatregelen het toelaten, willen we deze avonden ook openstellen voor anderen.

Lees ook