Alfred Slomp spreker tijdens de iPoweravond 'God in de supermarkt'

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien (wat stiekem eigenlijk het lekkerste is)? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

iPoweravond 'God in de supermarkt'
Op woensdagavond 4 november neemt Alfred Slomp onze leefgemeenschap mee door de supermarkt. Tijdens de workshop verkennen ze de keuzes die ze maken. Alfred helpt hen argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. Op een interactieve en informatieve manier zal hij de dialoog met hen aangaan.

Wie is Alfred Slomp?
Alfred Slomp (42 jaar) is mede-oprichter van 'God in de supermarkt' en schrijver van de boeken SuperWaar en God in de supermarkt.
Op zijn website schrijft hij dat hij intens kan genieten van de prachtige natuur om hem heen: "van indrukwekkende bergen of uitgestrekte oceanen ver weg, maar vooral ook van een meanderende rivier dichtbij of van een 'gewone' merel in de stad." Tijdens zijn studententijd kwam hij samen met een vriend erachter dat ons eten best veel invloed heeft op de natuur en de mensen die op deze wereld leven. Tijdens hun studie hebben ze vele boeken gelezen en hier onderzoek naar gedaan. De inzichten die ze hebben opgedaan willen ze graag delen met anderen. Daarom geven ze sinds 2014 workshops over duurzaam eten. In een interactieve workshop bepaalt de consument zelf in welk tempo hij of zij duurzamer wil gaan eten. Inmiddels hebben 5000 deelnemers deelgenomen aan hun workshops. 

Wat is een iPoweravond? 
Tijdens een iPoweravond willen we geloof en het leven op een eigentijdse manier met elkaar verbinden. De i in iPower staat voor: inspirerend, interactief, intellectueel en intrigerend. Inspirerende sprekers prikkelen je en zetten je aan tot nadenken. 

Voor wie is deze avond? 
De iPoweravonden worden georganiseerd voor onze leefgemeenschap en onze Inside-out studenten. Zodra de corona-maatregelen het toelaten, willen we deze avonden ook openstellen voor anderen.

Lees ook