"Inside-out heeft mij geholpen om in te zien dat ik de talenten die ik heb overal kan inzetten"

Frank Steenbergen
Door Frank Steenbergen

Kor (25) was één van de studenten die in januari 2020 begon met het traject Inside-out. Hoe heeft hij het traject ervaren en wat doet hij nu?

Wat doe je nu?
Ik werk nu als accountant. Eerst twijfelde ik daar nog over, maar Inside-out heeft mij geholpen in te zien dat ik de talenten die ik heb overal kan inzetten. De uitspraak ‘je kunt ook recht doen met cijfers’ was voor mij een eye-opener. 

Hoe heb je Inside-out verder ervaren?
Als heel waardevolVooral de lessen van het vak ‘Het grote verhaal’ hebben veel diepgang gegeven over hoe je de Bijbel kunt lezen in de goede context. Dat is zo moeilijk om in je eentje uit te vinden. Ook het vak ‘Eigen leervraag’ vond ik gaaf. Daarin kun je zelf een onderwerp kiezen om je in te verdiepen, met begeleiding van een docent. 

Hoe ben je bij Inside-out terechtgekomen?
Dat weet ik eigenlijk niet precies meer. Ik heb ook nog naar de Evangelische Hogeschool gekeken, maar het leek me juist erg waardevol om ergens te wonen: niet alleen lessen en weer naar huis. De getijdengebeden waren voor mij ook een reden om hiernaartoe te komen. Die geven je dag structuur waardoor je vanzelf in een prettig ritme terechtkomt. Uiteindelijk heeft een quote van de theoloog Kierkegaard mij overtuigd: “Om de waarheid te ontdekken moet je je ver van de massa verwijderen.” Voor mij betekende dat om alle zekerheid die ik thuis had en een vast contract bij mijn werkgever op te geven en te gaan voor de Wittenberg. 

Welke rol speelde de leefgemeenschap?
Een hele belangrijke! Je bouwt echt snel een band op met elkaar. Het is leuk om naast je klasgenoten ook nog allerlei andere mensen te spreken en van te leren. En ‘s avonds ontstaan de beste gesprekken. Af en toe moest ik echt even slaap inhalen, haha.  

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die erover denken om Inside-out te gaan doen?
Als je diepgang zoekt in je geloof en in je eigen ontwikkeling moet je het zeker doen! En als je echt niet weet wat je precies wilt doen voor studie of werk is het ook heel waardevol, omdat je bij Inside-out echt aan de slag gaat met je talenten en wat je daarmee mag doen in het koninkrijk van God 

Lees ook