De Wittenberg is officieel een Groene Gemeenschap

Sifra Damstra
Door Sifra Damstra

Sinds maandag 7 december 2020 is de Wittenberg officieel een Groene Gemeenschap. Na een groene maaltijd en dessert werd het bordje 'wij zijn een groene gemeenschap' aan onze leefgemeenschap onthuld. 

Met dit bordje geven geloofsgemeenschappen (kerken, moskeeën, synagoges, enz.) aan dat hoe het met de aarde, en met de mensen daarop, hen niet koud laat. Het bordje dat nu bij onze hoofdingang hangt is geen keurmerk, maar laat aan iedereen die de Wittenberg betreedt zien dat wij mee willen doen met de beweging van de GroeneKerkenactie. 

Met de GroeneKerkenactie willen de organisaties Kerk in Actie en Tear geloofsgemeenschappen ondersteunen om duurzamer en groener te worden en faciliteren dat zij – van beginner tot duurzame expert – elkaar kunnen vinden en stimuleren. De actie richt zich op alle kerk- en geloofsgemeenschappen die actief aan de slag willen gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap.

De Wittenberg committeert zich eraan om elk jaar een volgende stap te zetten. Dit jaar zijn we overgestapt op volledig groene energie en voor de komende jaren wordt er gekeken naar de inkoop van meer fairtradeproducten, de bank en witgoed (vriezers, koelkasten e.d.). 

Wil je weten hoe duurzaam we zijn volgens de GroeneKerkenactie? Check het op de website www.groenekerken.nl.

Lees ook