"Een snelkookpan waar je in korte tijd even door elkaar wordt geschud"

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Ze hebben net een les achter de rug over onrust. Wat zorgt voor onrust in je leven? Hoe herken je het en wat doe je ermee? Twee maanden geleden begonnen ze met Inside-out, een avontuur van 5 maanden waarin geloof- en levensvragen centraal staan. Wat was voor Evita van Veldhuizen en Annerie Quist de reden om met Inside-out te starten?  

Annerie vertelt: “Ik ben verpleegkundige maar had het gevoel dat ik geleefd werd. Daarnaast was ik ook onrustig vanbinnen, en stelde mijzelf vaak de vraag: wat wil God nu dat ik met mijn leven ga doen, is dit wel de weg hoe ik mijn leven nu leid? Ik wilde hierin meer een balans vinden. Op internet ben ik gaan zoeken naar bijbelscholen, en zo kwam Inside-out op mijn pad. Dit traject sloot aan bij wat ik zocht.” 

Iedereen is zoekende 
Evita brak haar studie af om haar motivatie te toetsen en om ondersteuning te krijgen in haar persoonlijk geloofsleven: “Ik ben kerkelijk opgevoed, maar wat geloof ik zélf eigenlijk? Inside-out biedt een mooie kans om dat te ontdekken. Ik denk vaak dat ik de enige ben die zoekende is, maar het mooie is dat iedereen hier bezig is met persoonlijke vragen en geloofsitems. Dat schept een band. We hebben een leuke groep en leren veel van elkaar.” 

Uit je comfortzone 
Bij Inside-out staan ook vakken als kunst, sport en de zogehten expedities op het programma. Evita: “De expedities zijn er om te kijken hoe je reageert als je uit je comfortzone wordt gehaald. Van tevoren krijg je alleen te horen dat je water mee moet nemen en makkelijke kleding aan moet trekken, verder niks. Onlangs gingen we op expeditie in het bos om ook daar ons binnenste te leren kennen. Een aantal opdrachten om één te worden met de natuur, zou ik uit mezelf nooit doen. Maar goed, je doet weer nieuwe ervaringen op met de boswachter als wijze coach!”  

Leefgemeenschap verrijkend 
Beiden ervaren het als verrijkend om in de leefgemeenschap te wonen: “Het is fijn om te sparren met mensen die al een Inside-out traject hebben gedaan. Dat geeft veel herkenning. Het is wel belangrijk om de balans tussen de groep en tijd voor jezelf in de gaten te houden. Je komt hier tenslotte voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.”  

Inside-Out: snelkookpan 
Annerie: “Pas had ik een gesprek met mijn coach, hij omschreef dat je deze periode als een soort van snelkookpan kan ervaren waar je in korte tijd even door elkaar geschud wordt, ik herkende mijzelf hierin.” 

 

Lees ook