Jaap Bijl bouwt miniatuur Wittenberg

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

In het kader van ons 50-jarig jubileum gaat Jaap Bijl een lego-miniatuur van de Wittenberg maken. Wie is hij en hoe gaat hij deze megaklus klaren?  

Van jongs af aan is Jaap, bewoner van de Leefgemeenschap al bezig met creëren en ook tijdens zijn schoolperiode bleek hij een creatieve denker te zijn. Van alles doen met lego deed hij graag en als volwassene ontdekte hij het bouwen met lego opnieuw. Inmiddels is hij kunstenaar en maakt allerlei creatieve bouwsels, die hij bewerkt met Photoshop en op zijn eigen website zet. Een lego-miniatuur van de Wittenberg maken ziet hij helemaal zitten.  

In twee maanden klaar 
Hij denkt de klus binnen twee maanden wel te klaren. Jaap: “Ik heb de lego-miniatuur al helemaal in mijn hoofd zitten. Alleen de ramen, dat wordt nog een probleem: die zijn wit en groen maar ik moet qua legoblokjes kiezen tussen wit of groen. “ 

Op schaal natekenen 
Hoe gaat hij de bouw van de lego-miniatuur aanpakken: “Ik heb een plattegrond van de Wittenberg. Die ga ik opmeten en op schaal natekenen. Dan weet ik hoe groot het grondvlak moet zijn en automatisch komt daar de hoogte uit. Vervolgens maak ik een globaal ontwerp. Ik weet dan hoeveel steentjes van welke kleur ik nodig heb. Daarna komen de details. Ik ga de juiste kleuren gebruiken en als laatste bouw ik een stuk van de tuin om de miniatuur heen." 

Steentjes doneren 
Het idee om een lego-miniatuur van de Wittenberg te maken bestond al een paar jaar, maar door een mede-leefgemeenschapper die in de jubileumcommissie zit is het balletje gaan rollen. De lego-miniatuur is te bezichtigen tijdens al onze jubileumactiviteiten. Voor de sponsoring van steentjes, zoeken wij nog donateurs! Ga naar de jubileumpagina op onze website en doneer een of meer steentjes à 1 euro per steentje. 

Lees ook