Kerstpakkettenactie in Zeist brengt hoop en licht

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

De een stond met tranen in de ogen en stamelde: ‘Is dit echt voor mij?’ De ander was aangenaam verrast en kon niet ophouden met bedanken voor dit grote cadeau.  De kerstpakkettenactie van de Wittenberg in samenwerking met Netwerk Gewoon Samen in Zeist was ook dit jaar een doorslaand succes.  

800 kerstpakketten vonden hun weg naar de bewoners van de flats in de wijk Vollenhove. Voor velen was 2021 een hectisch en ingrijpend jaar. Allereerst door de corona-crisis, maar ook door de grootscheepse verbouwing van hun woning, waardoor ze tijdelijk andere woonruimte kregen en daarna weer terug moesten verhuizen. Coördinator Rianne Versteeg: “We weten dat veel bewoners een zware tijd achter de rug hebben. Het zijn ook nog eens de donkere dagen voor Kerst. Wij wilden hen een hart onder de riem steken door op deze manier hoop, liefde en licht te verspreiden.” Bij het pakket zat een groet met een link naar een YouTubefilmpje met Kerstboodschap.  

De organisatie had € 16.000,- nodig. Veel daarvan werd ontvangen in natura. Rianne: “De winkeliers in Zeist zijn enorm vrijgevig geweest. Moeiteloos doneerden ze kerstbrood, tubes tandpasta en blikken soep. Dat was hartverwarmend! Ook de vele donateurs hebben ons geholpen om alle kerstpakketten te vullen.“  Bewoners van de leefgemeenschap van de Wittenberg hebben een groot deel van hun vrije tijd ingezet om de pakketten samen te stellen en rond te brengen. Rianne: “Het was een mega-operatie, maar het was het alleszins waard. Een mooie reactie vond ik van een bewoner: “Jullie kwamen op het juiste moment. Door werkloosheid is dit het eerste jaar dat ik geen kerstpakket zou ontvangen. Ik ben echt ontroerd door dit mooie geschenk. Ontzettend bedankt!”  

 

Lees ook