Inside-out, afscheid groep augustus 2021

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Het zit erop voor de studenten van Inside-out. Zij startten in augustus 2021. In de week van 18 januari sloten ze het traject af met een eindpresentatie. De conferentiezaal was sfeervol ingericht als herberg. De herberggasten, docenten, leefgemeenschappers en medewerkers, werden getrakteerd op creatieve acts, zoals rap, dans en muziek. In deze optredens verwoordden zij wat Inside-out voor hen had betekend.  

Dankgebed: Godservaring op zích
Coördinator en docent Edwin Verloop is geraakt: “Het is geweldig om een student, die hier wat onzeker binnenkwam, in volle overtuiging een zelfgemaakte rap te zien opvoeren. Ook verwoordden twee meiden de uitkomsten van hun zoektocht in de stijl van de boeken van Narnia. We hebben God ook als groep gedankt. Er kwamen zo ontzettend veel dankpunten voorbij. Dat was een Godservaring op zich.” 

De wereld ontdekken 
Hoe heeft student David de Jonge Inside-out ervaren? David studeerde Toegepaste Psychologie, een breed vakgebied. Welke kant hij er mee op wilde, wist hij niet goed. Hij ging toen op zoek naar bijbelscholen en kwam uit bij Inside-out. David: “Het feit dat je intern woont en onderdeel uitmaakt van een leefgemeenschap, vond ik aantrekkelijk. Ik wilde namelijk graag een tijdje in een andere omgeving zijn om de wereld verder te ontdekken.” 

Openheid in contact 
Vooral de contacten in de leefgemeenschap deden hem goed: “Ik was verrast door de openheid en voelde de ruimte om met anderen over mijn binnenwereld te praten. Ik werd gerespecteerd en er werd liefdevol naar me geluisterd. Problemen werden herkend. Ik heb echt het gevoel gehad dat ik er absoluut niet alleen voor stond. Ook al loop je tegen problemen aan, dan zijn mensen zo open dat ze toegeven dat ze het zelf ook niet altijd makkelijk hebben.”  

Na Inside-out 
Wat gaat David na Inside-out doen? “Ik ben gaan kijken wat ik vroeger als klein kind graag wilde worden, aldus David. “Dat was voetbalcommentator. Ik haal veel vreugde uit het spreken. Daarom heb ik me ingeschreven voor een deeltijdopleiding voor stemacteur. Ik ga ook verder in mijn vak als toegepast psycholoog en wil gaan werken met jongeren.” 

Als een vogel gaan rondfladderen 
Op de vraag wat het mooiste is dat hij heeft ontdekt over zichzelf, is het even stil. David: “Er komt zóveel voorbij. Het enthousiasme wat in mij zit is er echt uitgekomen. Ik was een vogeltje dat uit zijn kooi mocht en lekker kon gaan rondfladderen. Kennelijk voelde ik me wat opgesloten. Die kooi kon ik openzetten omdat ik bij de Wittenberg heb aangevoeld: dit is een veilige plek.  Als je er bent, dan voel je gewoon gelijk dat het goed zit, een warm bad. Die vrijheid neem ik mee!” 

Het interview met David is tot stand gekomen door GrootNieuwsRadio. Hij leverde samen met docent Corjan Matsinger een bijdrage aan het programma Brandstof op 28 december. https://bit.ly/3o36j7E 

Lees ook