Jezus ontmoeten in de stilte

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Ze kwam voor het eerst naar de Wittenberg. Cornelie had gegoogled op een passende retraite. Ze had het nodig zich even terug te trekken. Wat haar aansprak was het thema: ‘De rafelige realiteit van het leven, hoe verder als het leven anders gaat dan gedacht of gehoopt?’ Ze bezocht deze themaretraite van 4-6 februari 2022.  

“Ik vond het erg spannend wat deze retraite met me zou doen", aldus Cornelie. “Ik heb al veel met verlies te maken gehad. Dat raakt en vormt je en geeft een bepaalde eenzaamheid. Wat zou er dit weekend gebeuren? Zou ik breken, zoals ik dat bij anderen zag? Ik heb het als bijzonder ervaren dat ik in de stilte Jezus heb mogen ontmoeten. Ik heb Hem echt heel diep gevoeld. Hij vulde de leegte in mijn hart en zei als het ware dat ik de eenzaamheid niet meer hoefde te ervaren: ‘In die eenzaamheid ben Ik er’. Dat heeft me getroost. Ook kwam op verschillende tijdstippen steeds dezelfde Bijbeltekst terug over Gods nabijheid en compassie.“   

Deze themaretraite heeft Cornelie enorm goed gedaan: “Ik had bewust voor een weekend met invulling gekozen. Dat voelde veilig. Stel dat ik me verloren zou voelen. Maar ik vond een themaretraite nog best druk. De volgende keer wil ik een stille retraite doen. Dan kan ik mijn eigen dagindeling bepalen en meer genieten van de stilte!”  

Lees ook