Michiel en Nikita over hun eerste ervaringen bij Inside-out, maart 2022

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

In februari 2022 startte er weer een nieuwe Inside-out groep met 12 nieuwe studenten. Hoe bevalt deze nieuwe periode in hun leven? Nikita en Michiel doen hun verhaal.

'Ik was zoekende'
Michiel vertelt: ”Ik was zoekende hoe ik mijn leven verder wilde inrichten. Ik heb al veel opleidingen en banen geprobeerd, maar steeds liep ik vast. Vrienden zeiden dat ik eens bij Inside-out moest gaan kijken. Toen ben ik naar een Open Avond gegaan. De rust en de positieve sfeer waren boven verwachting. Ik had echt het idee dat ik hier moest zijn. Dat werd ook van alle kanten bevestigd. Ik geloof dat Gods hand hierachter zit.”

Ook Nikita voelde zich geleid: “Elke keer als ik bad wat mijn volgende stap zou zijn, kwam ik bij de Wittenberg uit. Veel van mijn vrienden gingen naar een evangelische bijbelschool, maar ik kom uit de Gereformeerde Gemeente en zocht iets wat daar beter bij paste. Tijdens een Open Avond, werd ik gegrepen door de sfeer en de uitleg over de lessen.”

pasfoto Nikita van den Top

En hoe bevalt het inmiddels?
Michiel geniet vooral van de praktische vakken en de persoonlijke coaching: “We hebben een fijne groep met veel respect onderling.” Nikita beaamt dat: “Ik geniet van de veelkleurigheid en voel me echt op mijn plek. Er komen hier veel stromingen bij elkaar. Dat vind ik de kracht van de Wittenberg.”

Waar hopen ze op na 5 maanden?
Michiel is er duidelijk over: “Ik hoop te ontdekken waar ik goed in ben en mijn geloof te verdiepen, zodat ik een goede vervolgstap kan maken. Ik heb er veel zin en vertrouwen in!” Nikita: “Ik hoop mijn eigen geloofsontwikkeling te versterken en meer te leren over relaties. Ik werk al drie jaar in de zorg en daar moet je heel veel reflecteren op jezelf. Ik dacht dat ik wel wist hoe ik in elkaar zit, maar vooral in de leefgemeenschap kom ik mezelf tegen. Dat is alleen maar goed, groeikansen genoeg dus!”

Lees ook