Diep verlangen naar authentiek leven

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Op onze jubileumdag op 14 mei houdt predikant Dirk de Bree een TED-talk met als thema 'Tegendraads leven'. Hij licht alvast een tipje van de sluier op: "In mijn werk onder millennials kom ik een diep verlangen tegen naar authentiek leven.

 Jongeren willen heel graag verschil maken. Tegelijk zie ik hen opbotsen tegen hun zelfgekozen idealen. Er 'moet' heel veel: een veeleisende baan, een groot netwerk onderhouden, feestjes moeten vooral leuk zijn en vakanties het liefst ver weg. Veel rituelen zijn losgelaten, terwijl er behoefte is aan ordening en discipline in het leven. 
dirk-de-bree
In deze TEDtalk herwaardeer ik oude tradities vanuit mijn persoonlijke ervaringen en houd o.a. een pleidooi voor het simpele van de sabbatviering. Tegendraads leven is (deels) terug naar het oude. Ouderwets dus, maar het werkt wel.

Lees ook